Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Hrană pentru sufletele noastre

Duminică, 3 iunie 2018, 27 de copii din comunitatea catolică română de la Grotte Celoni, Roma, l-au primit pentru prima dată în sufletele lor pe Isus în sfânta Euharistie. Sfânta Liturghie s-a celebrat la ora 12.30, iar biserica a fost plină de credincioși români și de invitați ai copiilor în sărbătoare.

Cu o săptămână înainte, la ora de catehism, copiii au primit vizita episcopului auxiliar Aurel Percă, cel care i-a felicitat și i-a încurajat să învețe în continuare despre Dumnezeu. Tot duminica trecută, alți șapte copii au primit prima sfântă Împărtășanie în comunitatea de la San Vitale.

Celebrantul principal al sfintei Liturghii la Grotte Celoni a fost pr. paroh Isidor Iacovici, iar concelebranți pr. Iulian Robu și pr. Bruno. La predică, pr. Iulian a pus în lumină trei exemple de oameni sfinți care și-au găsit în Pâinea euharistică energia și ardoarea pentru o viață de dăruire: fericitul Anton Durcovici, fericitul Ieremia Valahul, care este și patronul comunității de la Gotte Celoni, și sfânta Tereza di Calcutta.

La scaunul de spovada, a fost disponibil pr. Gabriel Hălănduț.

Procesiunea de la începutul sfintei Liturghii, cântările alese, florile minunate, hainele de sărbătoare, trăirea intensă a acestor momente de har, atmosfera de bucurie spirituală au făcut ca această zi să fie una de vie amintire pentru copii, pentru familiile lor, dar și pentru comunitate.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele Isidor le-a mulțumit celor care s-au ocupat de pregătirea copiilor, a corului și a Liturghiei. Totodată, părintele paroh a exprimat recunoștința față de părinții copiilor, care duminică de duminică au făcut un efort imens și au străbătut distanțe considerabile pentru a-i aduce pe cei mici la catehism.

La cuvântul de încheiere, un copil a vorbit în numele întregului grup și a manifestat recunoștința și fericirea din sufletele lor:

"Cu inimi pline de emoții, ieri ne-am apropiat de scaunul de spovadă, locul întâlnirii personale cu milostivirea lui Dumnezeu. Ne-am purificat inimile ca astăzi să-l primim pe Prietenul nostru cel mai drag, pe Isus care ne-a dat trupul și sângele său ca hrană pentru suflete noastre. Preabunule Isuse, primindu-te în inimile noastre, te rugăm să ne ajuți să fim copii cuminți, demni de un dar așa de mare... Mulțumim din inimă celor care în fiecare duminică ne-au ajutat să pătrundem în misterele lui Dumnezeu, pentru a crește în noi mai mult credința. Mulțumim celor care l-au lăudat pe Dumnezeu prin cânt și tuturor celor care au făcut din această zi o sărbătoare, cea mai frumoasă sărbătoare pentru noi, prietenii lui Isus".

Pr. Iulian Robu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 iunie: Roma: Hrană pentru sufletele noastre


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat