Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Frumos: Vizita relicvelor patronului comunității

Sfântul Anton de Padova, "sfântul minunilor", patronul spiritual al comunității catolice din Târgu Frumos, prin prezența sfintelor sale relicve, după 14 ani de la precedenta vizită, a adus binecuvântări dumnezeiești întregii comunități și oaspeților prezenți, vineri, 1 iunie 2018, în biserica din oraș.

Popasul în comunitatea noastră face parte din pelerinajul național organizat de către Provincia Franciscană, cu motoul: "Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine".

Primirea relicvei, s-a făcut în prezența unui mare număr de credincioși și a primarului localității. După salutul din partea părintelui Mihail Daniel Fărcaș, paroh, credincioșii s-au îndreptat în procesiune spre biserică, cântând versurile frumosului cântec: "Din nou mă-ndrept spre tine patronul meu ceresc / Cu refrenul, cântat cu mare bucurie și însuflețire de toată lumea, / O, bune sfinte Antoane, din suflet te implor: / Ascultă-mi rugăciunea și vino-n-ajutor!"

Relicvă a fost așezată pentru venerare în fața altarului unde numeroși credincioși veniți din oraș și din alte localități din împrejurimi s-au rugat și au cântat în fața sfântului Anton, apropiindu-se cu credință și venerație de sfintele moaște pentru a-i încredința "sfântului minunilor" rugăciunile și dorințele lor pe care au avut posibilitatea să le și scrie și să le trimită pentru a fi depuse la mormântul sfântului de la Padova.

Sfânta Liturghie solemnă, concelebrată, a început la ora 11.00, fiind prezidată de pr. Daniel Fechetă, iar cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Virgil Blaj. După prezentarea momentelor cele mai importante ale vieții sfântului Anton devenit un sfânt universal, "sfântul minunilor" - cinstit de multe confesiuni din lume, devenit sfânt misionar al cuvântului divin - doctor evangelicus, părintele predicator a adus în atenția tuturor caracteristicile definitorii ale sfântului - rugăciunea permanentă către Dumnezeu - însușirea și ascultarea cuvântului lui Dumnezeu astfel încât să înflăcăreze inimile, nu să rămână numai la nivelul urechii și nu în ultimul rând, trăirea carității, imitându-l pe Isus Cristos, în toate, nu numai cu vorba ci cu toate faptele de milostenie, pentru aproapele fiecăruia dintre noi. Finalul predicii a adus îndemnul și încrederea în mijlocirea sfântului în toate situațiile personale sau familiale, oricât de complexe ar fi.

Finalul sfintei Liturghii a adus mulțumirile părintelui paroh pentru toți care au făcut posibil ca relicvele sfântului Anton să poată ajunge la Târgu Frumos, credincioșilor din împrejurimi, comunității din oraș, arătând că venerarea relicvelor ne apropie mai mult de Dumnezeu.

Binecuvântarea finală a pelerinajului s-a făcut cu sfintele relicve.

După sfânta Liturghie credincioșii au putut să venereze, în continuare, moaștele sfântului Anton până la ora 14.30 când a fost programată plecarea relicvei spre următoarea destinație a acestui pelerinaj, Parohia "Sfântul Anton" din Pașcani.

Cu mulțumiri personale și aplauze a fost însoțită plecarea relicvei.

Sfinte Antoane de Padova, roagă-te pentru noi!

Adrian Petruț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 iunie: Târgu Frumos: Vizita relicvelor patronului comunității


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat