Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ziua Mondială a Părinților, Sfântul Scaun: "Familia determinantă pentru pace"

Viitorul omenirii depinde de modul în care mamele și tații își desfășoară misiunea lor educatoare. În sinteză, este ceea ce a afirmat nunțiul apostolic, Monseniorul Bernardito Auza, observator permanent al Sfântului Scaun la Națiunile Unite, intervenind la 1 iunie 2018 la New York la un eveniment cu ocazia Zilei Mondiale a Părinților și centrată pe tema "Impactul bunei condiții de părinte asupra copiilor și a societății".

Buna condiție de părinte a unei mame și a unui tată care se respectă reciproc "este fundamentală pentru formarea de copii cu inimi pașnice" și "este esențială pentru cele mai mari speranțe pe care comunitatea internațională se angajează să le realizeze", a spus arhiepiscopul în intervenția sa, conform agenției Vatican News. Cu referință la muralul lui Per Krohg, vizibil în sediul Națiunilor Unite, a amintit mesajul operei: "Familia este determinantă pentru construirea păcii".

Nu numai atât: buna condiție de părinte, a adăugat delegatul vatican, este "crucială" și pentru dezvoltare, pentru apărarea drepturilor umane și pentru menținerea acordurilor și tratatelor internaționale. Și este bază pentru instruire, sănătate, egalitate. "Respectarea drepturilor umane întemeiate pe demnitatea umană derivă îndeosebi din modul în care persoanele învață să-i respecte pe cei din familia lor", a afirmat nunțiul. "Acasă învață persoanele să mențină angajamentele reciproce".

Așadar, se poate afirma, pe urma papei Francisc, că "pacea în lume începe cu pacea în casă". În sensul că dezvoltarea sustenabilă a societăților este legată de munca mamelor și taților. "Școala iubirii familiale este pilastrul pentru construirea unei societăți în care să fie asigurată respectarea demnității și drepturilor umane", a asigurat Auza. "Viitorul lumii este legat de familii: pentru aceasta, părinții trebuie să fie pregătiți, susținuți și încurajați în desfășurarea rolului lor indispensabil".

(După Vatican Insider, 2 iunie 2018)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat