Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Cu aceiași preșcolari... dar în Școala Altfel

Copilărie, ce frumoasă ești!- am putut exclama cu mult entuziasm noi cei care am avut ocazia ca în perioada 29-31 mai 2018 să desfășurăm programe deosebite în Grădinița cu Program Normal "Sfânta Ana" din Săbăoani. Cadre didactice, surori din Congregația Notre Dame de Sion, părinți și copii, împreună ca o mare familie am colaborat în derularea activităților programului Școala Altfel din acest an școlar.

Și da, a fost altfel sau cel puțin diferit față de ceea ce ne propune în mod obișnuit Curriculum-ul pentru învățământul preșcolar.

Am utilizat matematica doar pentru a aduna zâmbete și a oferi tuturor bucurie, muzica pentru a dansa și a ne bine dispune, mișcarea ne-a fost la îndemână pentru a cunoaște mediul înconjurător, ne-am adaptat limbajul utilizând poezia și povestea pentru a ne exprima emoții și a trăi experiențe noi alături de personajele prezente prin intermediul teatrului de păpuși.

Având posibilitatea de a ne alege activitățile, am optat pentru ieșire în natură, vizite, mai mult joc în aer liber, desene pe asfalt, teatru de păpuși. Totodată am sărbătorit anticipat și Ziua Copilului, prin intermediul căreia am dat ocazia copiilor să afle și să simtă că sunt unici și de mare preț atât pentru părinții lor cât și pentru noi ca instituție care are misiunea de a-i ajuta în punerea unei temelii frumoase și sperăm că și solide în construirea personalității proprii.

Deși au fost puține zile, avem convingerea că am reușit prin intermediul activităților propuse și realizate să aducem, atât preșcolarilor noștri cât și părinților care ne-au însoțit în unele dintre activități, un plus de cunoaștere, de socializare, de bucurie, de emoții pozitive. Am observat aceste trăiri pe chipurile lor și le-am văzut manifestându-se în comportamente. Ne-am bucurat pentru acest lucru deoarece acestea au fost scopurile și obiectivele noastre încă din momentul în care am gândit programul.

În încheierea activităților am putut înțelege, odată în plus, că singura dorință a părinților este aceea de a-și vedea copiii fericiți, iar marea așteptare a copiilor ar putea fi ușor rezumată prin versurile: Lăsati-ne cerul cu soare,

Și bucuria de a trăi!

Le dorim tuturor copiilor să aibă parte de o copilărie fericită, iar părinților să nu uite ceea ce ne amintește Tom Stoppard și anume, dacă vom păstra copilăria mereu cu noi, nu vom îmbătrâni niciodată!

Prof. Andrieș Daniela

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29-31 mai: Săbăoani: Cu aceiași preșcolari... dar în Școala Altfel


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat