Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza: Uniți mereu cu Maria

Comunitatea catolică a românilor din Zaragoza, sub grija păstorului ei, pr. Ovidiu Gabriel Bejenaru, a sărbătorit cu multă bucurie hramul comunității, "Sfânta Fecioară Maria, Maica Unității", în duminica solemnității Preasfânta Treime, 27 mai 2018.

Sărbătoarea a avut loc la ora 10 în biserica "Santa Maria de la Iglesia" din cartierul Almozara. La acest eveniment au participat și reprezentanți ai comunității spaniole, pr. Javier Perez Mas, delegatul episcopal, Sergio Martinez Sarrado parohul comunității spaniole și Dona Emilia Lopez, delegatul pentru migranți.

Comunitatea română s-a pregătit cu sârguință pentru această sărbătoare și a marcat importanța și păstrarea culturii române chiar și prin straiele populare pe care credincioșii au ținut să le poarte cu mândrie.

La această frumoasă sărbătoare și consulul României la Zaragoza, domnul Alexandru Ion Steriu, a ținut să participe, ca de fiecare dată cu multe emoții, arătând astfel că statul român este prezent alături de toți românii de pretutindeni.

Cu ocazia acestei sărbători și credincioșii din comunitatea catolică de la Lerida au participat la această sărbătoare a unității.

În cuvântul de zidire, la predică, pr. Adrian Burcă, parohul comunității catolice române din Lerida, a subliniat rolul pe care îl are o mamă asupra unității membrilor într-o familie obișnuită iar noi suntem fii ai mamei cerești, mamă pe care o numim, Maica Unității, pentru ca ea ne strânge împreună pe toți fiii săi la ospățul euharistic al Fiului ei, Isus Cristos. Părintele ne-a făcut conștienți pe cei prezenți cât de importantă este Sfânta Fecioară în viața noastră și că niciodată ea nu ne va părăsi, pentru că o mamă nu-și poate părăsi niciodată copiii.

Așadar, cu mic cu mare, români de pretutindeni, mereu ne vom găsi acasă sub mantia ocrotitoare a Sfintei Fecioare Maria.

Sfânta Fecioară Maria, Maica Unității să ne ocrotească mereu pe toți, noi, fiii săi de pretutindeni!

Pr. Ovidiu Gabriel Bejenaru

* * *

Mai multe fotografii de la acest eveniment au fost publicate pe pagina de Facebook a Comunității Catolice Română din Zaragoza: www.facebook.com/comunitateacatolicaromanadinzaragoza/.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat