Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Dofteana: Hramul Parohiei "Coborârea Duhului Sfânt"

În Duminica Rusaliilor (20 mai 2018) credincioșii Parohiei Dofteana, dar și din comunitățile vecine, cu mic cu mare, s-au adunat în jurul altarului pentru a-i aduce cinste Duhului Sfânt. Acesta este o persoană divină care îl înlocuiește pe Isus în mijlocul nostru după Înălțarea lui la cer.

Pr. Benone Lucaci, în omilia sa, ne-a spus ca Duhul ne schimbă pe toți cei care îl primim, căci roadele sale sunt: "iubirea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, bunăvoința, fidelitatea, blândețea, cumpătarea" (Gal 5,22-23). Tot el vrea să lucreze prin noi convertindu-ne și îndemnându-ne să părăsim păcatul și să ținem poruncile: "Dar voi nu trăiți după poftele trupului, ci după îndemnurile Duhului" (Rom 8,9; In 14,15). Putem să-l vedem pe Duhul Sfânt cum acționează și în zilele noastre: în tinerii care se comportă corect, muncind cinstit, trăind credința lor, în persoanele care educă copiii la credință sau se dăruiesc îngrijirii bolnavilor, în persoanele consacrate, dar nu în ultimul rând în toți acei soți care știu să formeze familii cu adevărat creștine, și în acei copii care, răspunzând iubirii părinților, îi respectă și le sunt alături până la bătrânețe.

Duhul Sfânt care i-a schimbat pe apostoli și pe primii creștini ne va schimba și pe noi, iar dacă în viață ne vom lăsat călăuziți de el, la judecata de apoi, ne va sta alături ca un apărător puternic.

Mulțumim lui Dumnezeu și Duhului Sfânt pentru darurile cu care ne-a copleșit, preoților care au binevoit să participe la sărbătoarea noastră și nu în ultimul rând mulțumim tuturor celor care au făcut ca această sărbătoare să fie una deosebită.

Ema-Ancuța Sansu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 mai: Dofteana: Hramul Parohiei "Coborârea Duhului Sfânt"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat