Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Jubileul de 50 de ani de căsătorie sărbătorit de doi pelerini români la Lourdes

"Familie, devii ceea ce ești: comunitate de viață și iubire!" Nucleul fundamental al societății, familia "este cea mai veche dintre toate societățile și singura naturală", spunea Jacques Rousseau. Așadar, familia este celula fundamentală a societății, a oricărui tip de societate, a plantelor, a animalelor, dar mai ales a oamenilor.

Aceste afirmații au fost confirmate încă odată de familia Ana și Ludovic Gîrleanu, din satul Butea, județul Iași, care au ținut să sărbătorească la 8 mai 2018, împlinirea a 50 de ani de căsătorie la Sanctuarul Sfintei Fecioare Maria din Lourdes. Împreună cu un grup de 30 pelerini din Dieceza de Iași, au participat la un pelerinaj marian, între 4 și 12 mai 2018, rugându-se la sanctuarele din Paris, Lisieux, Mont-Saint-Michel, Pontmain, Pellevoisin, Albi, Nevers și Beauvais, ca mulțumire pentru cei 50 de ani de căsătorie fericită.

La Lourdes, conduși de sora Clara Jitaru Sel, au pășit pe urmele sfintei Bernadeta Sobirous și ale familiei sale care au avut o viață plină de privațiuni și lipsuri.

În sanctuarul Sfintei Fecioare Maria, Neprihănita Zămislire, Regina Preasfântului Rozariu și Regina Familiei a avut loc sfânta Liturghie aniversară, celebrată de preoții Mihai Percă, Iosif Dorcu și Iosif Amitricioaie, în care, cu emoții, credință și iubire, cei doi soți și-au reînnoit legământul căsătoriei.

Secvențe de la acest eveniment au putut fi urmărite în direct prin internet, momente în care zeci de internauți au felicitat fericita familie. Seara, la restaurantul hotelului Estival, a urmat o agapă frățească, moment în care a putut fi servit cozonacul casei Gîrleanu și udat din belșug, cu vinul casei.

În sărbătoarea Rusaliilor, această aniversare va fi repetată în satul natal, în mijlocul prietenilor și al familiei binecuvântate cu șase copii și mai mulți nepoți.

Regina Familiei, roagă-te pentru ei!

Prof. Vicențiu Ciocan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 mai: Jubileul de 50 de ani de căsătorie sărbătorit de doi pelerini români la Lourdes


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat