Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la simpozionul național "Congregațiile religioase catolice din Episcopia Romano-Catolică de Iași: punte culturală între Răsăritul și Apusul Europei"

Facultatea de Teologie Romano-Catolică organizează, în ziua de joi, 24 mai 2018, începând cu ora 9.00, simpozionul național "Congregațiile religioase catolice din Episcopia Romano-Catolică de Iași: punte culturală între Răsăritul și Apusul Europei". Evenimentul se va desfășura în amfiteatrul A14, din corpul A al Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Această manifestare se desfășoară în cadrul evenimentelor ocazionate de Săptămâna Europeană la UAIC și vizează o întâlnire a studenților Facultății de Teologie cu reprezentanți ai unor congregații religioase sau ai unor institute de viață consacrată care desfășoară misiuni cu caracter religios, pastoral sau social în cadrul Diecezei de Iași.

Vor participa la acest eveniment și vor prezenta caracteristicile și misiunea institutelor religioase prezente în România, reprezentanții următoarelor congregații călugărești și institute de viață consacrată: Congregația Surorilor "Notre Dame de Sion", Ordinul Frațior Minori Conventuali, Mica Operă a Divinei Providențe, Frații Școlilor Creștine, Misionarii Cuvântului Divin (SVD - Verbiții), Societatea Sfântului Francisc de Sales (Frații Salezien), Surorile Divinei Providențe, Surorile Sfintei Maria a Divinei Providențe.

"Prin acest eveniment dorim să evidențiem valoarea vieții religioase și a misiunii pe care institutele călugărești au desfășurat-o și continuă să o desfășoare pe plan cultural, religios și uman în Europa, precum și raportul dintre cei doi plămâni ai Bisericii, Biserica Occidentală și cea Orientală. În identitatea și misiunea acestora suntem chemați să descoperim unica Biserică a lui Cristos care lucrează în lume indiferent de națiune sau convingere religioasă. Avem speranța că simpozionul va putea pune în lumină identitatea și caracteristicile lucrării Bisericii lui Cristos prezente în lume".

Lect. univ. dr. pr. Iosif Iacob


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat