Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Câmpulung Muscel: Conferință națională a Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Întâlnirea națională a președinților conferințelor din Uniunea Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România s-a desfășurat în ziua de 12 mai 2018, la Câmpulung Muscel, organizator fiind Asociația "Sfântul Iacob" , de pe lângă Parohia Romano-Catolică "Sfântul Iacob" din Câmpulung Muscel.

Din Dieceza de Iași, au participat: Ana Doboș (Iași "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"); Anton Dâscă (Bălțați "Coborârea Duhului Sfânt"); Adrian Petruț (Târgu Frumos "Sfântul Anton de Padova"); Paul Demișcă, (Roman "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"); Marilena Bartic (Iași "Sfântul Anton de Padova").

Au participat și președinții asociațiilor din Arhidieceza de București, Dieceza de Timișoara, Arhidieceza de Alba Iulia.

Ne-a onorat cu prezența și Erwin Josef Țigla, președintele de onoare al Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România.

Coordonarea acestei întâlniri a fost făcută de doamna Eva Peter, președinta Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România.

Întâlnirea a început cu sfânta Liturghie, în biserica monument istoric și de arhitectură "Sfântul Apostol Iacob" din Câmpulung Muscel, urmată de rugăciunea specifică vincențienilor și de mesajul de salut, făcut de doamna Rodica Babeu, în Casa Genoveva, fostă grădinița, loc coordonat de Surorile de Caritate ale Sfântului Paul.

Părintele Petru Pauleț, asistentul spiritual al asociației gazdă și paroh al comunității "Sfântul Iacob", a prezentat tema spirituală a întâlnirii "Fecioara Maria, model de caritate" prin două episoade evanghelice - Vizita Sfintei Fecioare Maria la verișoara sa Elisabeta și Nunta din Cana Galilei.

Dare de seamă a activității Uniunii pentru anul 2017, făcută de doamna președintă, Eva Maria Peter, a arătat că în România activează 30 de conferințe, iar acțiunile întreprinse sunt în totalitate în spirit vincențian.

Au urmat comunicări și precizări referitoare la activitatea la nivel internațional și intern din partea lui Erwin Josef Țigla, coordonator al Consiliului General Internațional, Europa 2.

Coordonatorul de proiecte pentru Europa 2, doamna Marilena Bartic, ne-a prezentat rezultatele la accesarea de fonduri, prin proiectele de dezvoltare, pe termen scurt, mediu și lung, pentru ca în scurt timp conferințele să devină autonome din punct de vedere financiar.

Discuțiile, propunerile și concluziile finale au încheiat întâlnirea națională.

Sfântul Vincențiu de Paul ne îndeamnă: "Să ne încredințăm îndrumării Sfintei Fecioare, să luăm hotărârea de a ne dărui Fiului său și ei, fără rețineri... ca ea să fie călăuza noastră".

Adrian Petruț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 mai: Câmpulung Muscel: Conferință națională a Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat