Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Cateheză: "Lectio Divina" - tema a XVII-a: "Mărturia Duhului Sfânt și mărturia discipolilor"

Tema a XVII-a: "Mărturia Duhului Sfânt și mărturia discipolilor" - propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul Paștelui - aprofundează și versetele în care Isus anunță trimiterea unui alt Mângâietor, și prezența Duhului Sfânt în viața discipolilor.

Duhul va interveni și va demonstra falsitatea acuzațiilor aduse de lume împotriva discipolilor lui Cristos (In 15,26-27). Duhul Sfânt îi va întări pe discipoli în timpul persecuțiilor și va da mărturie lumii despre Isus Cristos (In 16,12-15). El îl apară pe Cristos contestat, acuzat și refuzat. Dar va fi necesară totodată și mărturia discipolilor, iar Duhul Sfânt îi va însoți cu harul său pentru a-l proclama cu putere pe Domnul Isus în această lume. Viața discipolilor se va transforma astfel în mărturie de iubire și de fidelitate față de Cristos.

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară joi, 17 mai 2018, ora 19:00, la mănăstirea "Sfânta Monica" din Izvoare (Bacău). Întâlnirea este coordonată de pr. Mihai Augustin Folner, OCarm.

A da mărturie înseamnă a argumenta cu claritate, a prezenta dovezi. Primul care dă întotdeauna mărturie în orice loc și în orice timp este Duhul Sfânt. El lucrează cu putere în noi și în jurul nostru. El este acela care însuflețește inimile împietrite, care ne schimbă gândurile, ne reapropie, ne împacă, ne ajută să iertăm și să fim uniți.

Duhul Sfânt ne vindecă sufletul, mintea, trupul și inima. El este cel care ne învață, ne educă și ne face să fim blânzi. El dă înțelepciune celor simpli, săracilor și celor fără de păcat.

Duhul Sfânt ne interpelează, iar noi nu putem rămâne indiferenți, ori să continuăm cu o atitudine somnolentă, indecisă, amânând mereu o alegere clară.

Prof. Mariana Sofronie

 


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat