Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa o primește pe premierul României, colocviu despre viitorul Europei

Bunele raporturi bilaterale dintre Sfântul Scaun și România, importanța înțelegerii și a binelui comun și viitorul proiectului european. Acestea sunt temele aflate în centrul audienței pe care papa Francisc a acordată Vioricăi Dăncilă, prim-ministru al României, primită vineri dimineață, 11 mai 2018, în Palatul apostolic vatican.

În timpul colocviului, care a durat circa 25 de minute în Sala Bibliotecii în prezența unui traducător român, "au fost evidențiați pașii făcuți pentru favorizarea cooperării în domeniul educativ", informează o notă a Sălii de Presă a Sfântului Scaun. Papa și premierul au făcut referință și "la unele teme de actualitate, între care importanța înțelegerii în cadrul societății române pentru urmărirea binelui comun". Și au fost evocate în sfârșit câteva perspective "pentru viitorul proiectului european în vederea și a președinției Consiliului Uniunii Europene pe care România o va asuma în primul semestru al anului 2019".

Dăncilă, îmbrăcată în negru și cu vălul pe cap, era însoțită de soț și de o suită de 5-6 persoane. La sfârșitul audienței cu papa l-a întâlnit pe secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, însoțit de secretarul pentru raporturile cu statele, monseniorul Paul Richard Gallagher.

În momentul schimbului de daruri, papa Francisc i-a dat primului ministru român trei dintre cele scrieri ale sale: exortațiile Evangelii gaudium și Amoris laetitiae, enciclica Laudato si', împreună cu un exemplar al Mesajului pentru Ziua Mondială a Păcii 2018.

Au fost singulare darurile premierului care a oferit un puiet de măr și zece pliculețe cu semințe de legume și plante aromate și medicinale tipice din România: ceapă albă, două tipuri de castraveți, varză, roșii, mărar, ca să cităm câteva. La sfârșitul explicării detaliate furnizate lui de șeful guvernului cu privire la proprietățile benefice ale fiecărei legume, Francisc a exclamat cu umorism: "Este un întreg meniu!".

(După Vatican Insider, 11 mai 2018)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat