Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Ca profet te-alege Domnul, fericite Ieremia

Duminică, 6 mai 2018, comunitatea romano-catolică din Grotte Celoni, Roma, și-a celebrat cu mare bucurie hramul: Fericitul Ieremia Valahul. Biserica a îmbrăcat haine de sărbătoare, iar dragul cu care a fost pregătit evenimentul a arătat cinstirea pe care românii o au față de fericitul Ieremia, cel care cu secole în urmă a luat drumul spre Italia ca să se sfințească.

Sfânta Liturghie de hram a început la ora 12.30. Celebrantul principal a fost Mons. Ionuț Strejac, cel care a ținut și predica. Au concelebrat pr. Isidor Iacovici, parohul nostru, și pr. Iulian Robu. Pentru sfintele Spovezi, pr. Gabriel Hălănduț a fost disponibil și ne-a oferit timpul și răbdarea sa.

În pregătirea sărbătorii au fost implicați credincioșii noștri, de la cei mai mici până la cei mai mari. Sfânta Liturghie, celebrată în mod solemn, a respirat bucuria și credința în Învierea lui Isus. Portul nostru național a fost îmbrăcat și de această dată, pentru că dorim să ne păstrăm identitatea și cultura. Proclamarea lecturilor, ofertoriul, frumusețea cântărilor au făcut ca celebrarea să ne apropie mai mult de Dumnezeu.

La predică, Mons. Ionuț ne-a invitat să imităm exemplul de iubire și de dragoste frățească pe care ni l-a lăsat fericitul Ieremia. Biografia acestui fericit reprezintă o icoană minunată a modului în care trebuie să-l iubim pe aproapele.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele paroh Isidor Iacovici le-a mulțumit preoților, corului, celor implicați în liturgie și tuturor credincioșilor care îl cinstesc pe fericitul Ieremia. După sfânta Liturghie, credincioșii au putut venera relicva fericitului nostru. Apoi a urmat un moment de comuniune în fața bisericii și o agapă cu bucate tradiționale românești.

Domnul l-a ales pe Ieremia ca profet al iubirii față de aproapele. Ieremia a știu să strălucească prin sfințenia vieții sale. Îi mulțumim fericitului Ieremia pentru această zi frumoasă, și îi cerem ca el, care a cunoscut experiența mutării din România în Italia, să ne ocrotească în continuare și pe noi, românii de la Roma.

Gabriel Cadar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 mai: Roma: Ca profet te-alege Domnul, fericite Ieremia


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat