Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza: Sfântă Fecioară de la Pilar îmbrăcată în straie românești

Un eveniment unic a avut loc sâmbătă, 5 mai 2018, la sanctuarul "Virgen del Pilar" din Zaragoza, când la primele ore ale dimineții Maria de la Pilar nu mai avea Mantia Spaniei sau Mantia Specifică Timpului Pascal, ci în acea zi Sfântă Fecioară a îmbrăcat pentru prima dată mantia românească. Este pentru prima dată când acest lucru se întâmplă în Zaragoza, iar bucuria este și mai mare mai ales la ceas de centenar când anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din anul 1918.

Pentru a marca acest moment solemn, comunitatea catolică română din Zaragoza a obținut onoarea de a celebra o sfântă Liturghie pentru toți eroii răposați ai neamului român.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pastorul comunității catolice a românilor, părintele Ovidiu Gabriel Bejenaru, la acest eveniment fiind prezenți mulți români catolici, dar și ortodocși, fiind onorați însă și cu prezența consulului român la Zaragoza, domnul Alexandru Ioan Steriu.

În timpul celebrării părintele Ovidiu a subliniat rolul pe care Sfânta Fecioară îl are asupra creștinului dar mai ales asupra migrantului care se va simți mereu acasă atunci când se va apropia de Maica Domnului. Totodată a amintit faptul că acum 19 ani sfântul papă Ioan Paul al II-lea, de fericită amintire, vizita România, "grădina Maicii Domnului", cum îi plăcea papei să o numească și că nu trebuie să ne fie rușine că am părăsit această "grădină", pentru că unde se afla Maica Domnului, acolo sunt și copiii ei.

După celebrare toată comunitatea a imortalizat momentul cu o poză de album. Acest eveniment unic și frumos nu va rămâne doar într-un album, ci va rămâne mereu în sufletele celor care au admirat-o pe Sfânta Fecioară în straiele românești.

Dacă Sfântă Fecioară a îmbrăcat portul nostru popular, trebuie să căutăm și noi să ne îmbrăcăm cu harul pe care ea dorește să-l reverse asupra noastră.

Comunitatea Catolică Română din Zaragoza


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat