Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Grupul Samuel la bilanț

Inițiat în septembrie 2009, Grupul Samuel din Roman a funcționat ca de fiecare data la mănăstirea clariselor, unde surorile clarise ne-au fost ca întotdeauna gazde primitoare.

Din cei 29 de tineri înscriși în 2017, au terminat în 2018 grupul 21, ceea ce este o mare reușită. Tinerii din anul acesta proveneau din diferite licee din Roman și zonă, tineri devotați, consecvenți și deschiși la nou. Din mărturiile lor de final am înțeles că Grupul Samuel a contat mult pentru ei, în formarea și construirea lor personală, cât și în luarea deciziilor. Mereu receptivi, atenți și deosebit de serioși, tinerii noștri au răspuns cerințelor animatorilor, creându-se la fiecare întâlnire o atmosfera de comunicare, deschisă, caldă, în care se simțea puternic credința lor în Dumnezeu și dorința de a se integra grupului și de a se dezvolta spiritual pe parcursul anului, căutând visul lui Dumnezeu pentru fiecare dintre ei.

Prezența părintelui Florin Pistiean și a părintelui Antonio Elcio Aleixo au fost hotărâtoare. Din scrisorile finale ale tinerilor am aflat cât de mult le-au plăcut surprizele fiecărei întâlniri, momentele de adorație și de spovadă, întâlnirea cu însoțitorul personal, momentele de "lectio divina", jocurile de rol, discuțiile deschise cu animatorii pe temele programei propuse de cardinalul Carlo Maria Martini (de fericită amintire), din cartea sa "Evanghelia pentru libertatea ta". La final tinerii au primit diplome de participare.

Surorile și preoții aparțin congregațiilor: Compania Maicii Domnului, Surorile Maestre ale Sfintei Doroteea "Fiicele Sfintelor Inimi" , Fiicele Milostivirii și ale Crucii, Surorile Clarise Urbaniste, Surorile Franciscane Misionare de Assisi, Surorile Sărace ale Sfântului Iosif, Congregația Școlilor de Caritate - Institutul Cavanis, Congregația Sfântul Iosif (Iosefinii lui Murialdo). Atât ei cât și familiile și-au adus cu prisosință contribuția la bunul mers al grupului.

Animatorii de anul acesta au fost în număr de 16, majoritatea fiind din Roman și zonă, dar și din Pașcani. Apreciem efortul făcut de părintele Antonio Elcio Aleixo ce venea din Pașcani împreună cu un grup de tineri. Legătura specială dintre animatori și tineri s-a sudat cu fiecare întâlnire. Atmosfera din grup și reușitele noastre pot fi numite după valorile trăite și mărturisite de animatori în întâlnirea finală de la mănăstirea Luncani: iubire, comuniune, fidelitate, familie, rugăciune, dăruire, disponibilitate, perseverență, prietenie, devotament, încredere, colaborare.

Considerăm că și de data asta Grupul Samuel și-a atins scopul, mulți dintre tineri regretând că formatul este doar de un an. Apreciem ca pozitivă și benefică activitatea desfășurată în cadrul Grupului Samuel în anul 2017-2018.

Mulțumim Domnului pentru toate harurile care ni le-a dăruit din marea sa bunătate și recunoștința noastră față de toți binefăcătorii.

Echipa de Pastorală Vocațională Zona Roman
Prof. Cristiana Lehner

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Roman: Grupul Samuel la bilanț


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat