Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la Zilele Seminarului

Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași organizează Zilele Seminarului, având ca temă cuvintele Mântuitorului: "Curaj, ridică-te, te cheamă!" (Mc 10,49). Toți tinerii care doresc să trăiască o experiență vocațională sunt invitați, în perioada 11-13 mai 2018, la Seminarul din Iași. Această inițiativă este propusă tuturor tinerilor care simt în sufletul lor chemarea, dar nu au curajul de a face pasul decisiv de a-i spune DA lui Dumnezeu, dar și acelor tineri care doresc să trăiască un week-end "altfel", mai aproape de Domnul.

Spre unul fiecare dintre voi, dragi tineri, se îndreaptă privirea plină de iubire a lui Isus. El ne privește pe toți și ne cheamă alături de el pentru a ne face fericiți. Trebuie să avem curajul să ne ridicăm, să abandonăm tot ceea ce ne ține încă orbi, pentru a putea să-l urmăm. "Curaj, ridică-te, te cheamă!" (Mc 10,49) sunt cuvintele pe care Biserica vi le adresează și vouă în aceste zile.

Cu toții avem nevoie de curaj pentru a face alegeri mărețe. Trebuie să avem curajul să riscăm totul pe Cuvântul lui Dumnezeu. El ne vine mereu în întâmpinare și este Dumnezeu-cu-noi; El trece de-a lungul străzilor vieții noastre uneori prăfuite și, percepând nostalgia noastră de iubire și de fericire, ne cheamă la bucurie.

Asemenea orbului din Ierihon, fiecare dintre noi trebuie să asculte glasul lui Cristos care cheamă. "Această atitudine devine astăzi tot mai dificilă, cufundați fiind într-o societate zgomotoasă, în frenezia belșugului de stimulente și de informații care aglomerează zilele noastre. Gălăgiei exterioare, care uneori domină orașele noastre și cartierele noastre, îi corespunde adesea o dispersare și învălmășeală interioară, care nu ne permite să ne oprim, să savurăm gustul contemplației, să reflectăm cu seninătate asupra evenimentelor din viața noastră și să realizăm, încrezători în planul grijuliu al lui Dumnezeu pentru noi, să realizăm un discernământ rodnic" (Papa Francisc, Mesaj pentru cea de-a 55-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocații).

Seminarul din Iași vă propune trei zile pentru a fi mai aproape de Domnul și pentru a discerne glasul său; trei zile pentru a experimenta viața de seminar și de prietenie cu Domnul; trei zile pentru a trăi o viață fraternă; trei zile în care mai mulți preoți vor fi la dispoziția voastră pentru a vă ajuta să dați răspuns întrebărilor esențiale ale vieții și pentru a face mai multă lumină în viața voastră. "Ridicați-vă" și primiți chemarea Mântuitorului. Nu vă fie teamă de întâlnirea cu Cristos. "Domnul continuă și astăzi să cheme la urmarea Lui. Nu trebuie să așteptăm să fim perfecți pentru a răspunde cu generosul nostru "iată-mă", nici să ne înspăimântăm de limitele noastre și de păcatele noastre, ci să primim cu inimă deschisă glasul Domnului" (Papa Francisc, Mesaj pentru cea de-a 55-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocații).

Înscrierile pentru Zilele seminarului se pot face prin intermediul părinților parohi și vicari. Detalii suplimentare puteți obține la adresa de e-mail secretar@itrc.ro.

Vă așteptăm să vedeți cât de mult bine face Dumnezeu vieții noastre!

Mons. Benone Farcaș,
rector


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat