Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Pelerinaje: Programul pelerinajelor pentru anul 2018

Oficiul pentru Pelerinaje al Episcopiei Romano-Catolice de Iași a pregătit pentru anul 2018 următorul program actualizat de pelerinaje.

  • Pelerinaj în Franța: "Circuit marian francez" 4-12 mai

    În perioada 4-12 mai, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj în Franța. În cadrul pelerinajului sunt prevăzute celebrări liturgice la toate sanctuarele mariane prevăzute în pelerinaj. La Paris celebrăm sfânta Liturghie de binecuvântarea pelerinajului în biserica "Medalia Miraculoasă", tur de oraș cu autocarul: vizităm Catedrala Notre Dame, Catedrala Madelaine, Champs-Élysées, Sacre Coeur, opțional croazieră pe Sena și ascensiune în Turnul Eiffal. Plecăm spre Lisieux, vizităm Sanctuarul "Sf. Tereza". La Dozule celebrăm calea Sfintei Cruci. Mont Saint Michele unde celebrăm sfânta Liturghie împreună cu călugării. În Pontmain ne rugăm pentru pace în basilica "Notre Dame de Pontmain" și vizităm locul aparițiilor. Pellevoisin vizităm Biserica Aparițiilor și celebrăm sfânta Liturghie. Ajungem la Albi și celebrăm sfânta Liturghie în catedrala "Sf. Cecilia". Pornim spre Lourdes unde vom participa la celebrările liturgice, recitarea rozariului, procesiunea cu lumânări, Calea sfintei cruci, drumul Bernadettei, baie în apa binefăcătoare, sfânta Liturghie la Grotă celebrată în limba română. Plecare spre Nevers, ne rugăm și celebrăm sfânta Liturghie la mormântul sfintei Bernadetta. Ajungem la Beauvais unde celebrăm sfânta Liturghie cu care se încheie pelerinajul.

    Prețul pelerinajului: 650 euro + 100 lei.

    Se asigură: transport avion la Paris (Beauvais) și retur cu toate taxele incluse; transport autocar 3* cu toate utilitățile, cca. 4000 km; 8 cazări + mic dejun în regim demipensiune;

    Nu se asigură: intrările la obiectivele cu plată; parcările cu plata ale autocarului (maxim 5 euro/pers)

    Înscrierea: 200 euro.

  • Pelerinaj la Medjugorje: 31 mai - 7 iunie

    În perioada 31 mai - 7 iunie, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj la Medjugorje. Transportul se va efectua cu autocarul. În cadrul programului sunt prevăzute momente spirituale și celebrări liturgice la sanctuarul marian de la Medjugorje, urcarea pe Muntele Aparițiilor, respectiv pe Muntele Krizevac (Calea Crucii). În ultimele zile se vor vizita: sanctuarul Marija Bistrica de lângă Zagreb, catedrala, precum și centrul orașului Graz, basilica minor din Weiz. Pelerinajul se va finaliza cu un tur în centrul Vienei și o înnoptare în Budapesta, cu posibilitatea unei croaziere seara pe Dunăre.

    Prețul: 380 euro. Suma include transportul, cazarea cu regim demipensiune, exceptând prima și ultima seară.

    Înscrierile se fac până la 5 aprilie 2018. În cazul în care numărul de participanți este mic, pelerinajul se anulează.

  • Pelerinaj la Medjudorje: "Aniversarea aparițiilor" 20-27 iunie

    În perioada 20-27 iunie, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj la Medjugorje. În cadrul programului sunt prevăzute următoarele momente: Podbrdo, Cenacol, Castelul, zona bisericii "Sfântul Iacob", drumul crucii pe muntele Krijevac, Tijalina, marșul păcii, cascadele Kravice, croazieră pe Marea Adriatică din Croația (opțional), excursie la Siroki Brijeg. În fiecare seară vom participa la celebrările liturgice la sanctuarul marian de la Medjugorje.

    Se asigură transportul cu autocarul, plecări din Roman, Brașov, Timișoara, Novi Sad (cazare), Timișoara întoarcere (cazare); 5 cazări cu mic dejun și cină, asigurare medicală, ghid însoțitor.

    Prețul pelerinajului: 200 euro + 100 lei

    Înscrierea: 50 euro avans până la 15 aprilie 2018.

  • Pelerinaj în Israel: "Pe urmele lui Isus și ale Mariei" 17-24 iulie

    În perioada 17-24 iulie, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj în Israel. În cadrul programului sunt prevăzute următoarele: Tel Aviv - Bethleem prin Ierusalim. Muntele Măslinilor. Capela înălțării, Pater noster, Dominus flevit. Sfânta Liturghie. Bazilica Agoniei lui Isus; Mormântul Maicii Domnului; Grota Apostolilor; Zidul Plângerii. Biserica "Sf. Ana" - Scăldătoarea Betesda; Biserica Biciuirii; Capela Condamnării; Mănăstirea "Ecce homo" - Litostrotos; Via Dolorosa; Bazilica Sfântului Mormânt. Muntele Sionului. Biserica benedictină "Adormirea Maicii Domnului"; "Sancti Petru in Galicantus"; Cenacolul, Qumran (manuscrisele de la Marea Moartă - baie în Marea Moartă; Ierihon - Sicomorul lui Zaheu; Mănăstirea Ispitirilor lui Isus (urcarea opțională, pe jos sau cu telefericul), Așezământul Românesc. Nazaret - Biserica Bunei Vestiri - Biserica Sfântul Iosif - Sfânta Familie; Sinagoga din Nazaret; Fântâna Maicii Domnului. Cana Galileei. Cafarnaum - Casa lui Petru, Sinagoga. Muntele Fericirilor, plimbare cu vaporașul până la Tiberias. Yardenit - Botezul lui Isus în Iordan. Muntele Tabor.

    Prețul pelerinajului: 750 euro + 200 lei

    Pachetul include: transport cu avionul și taxele de aeroport; cazarea în camere duble la hotel de 3* și 4*; 2 mese - mic dejun și cină; transport în Israel cu autocar modern (cu aer condiționat), conform programului; plimbare cu vaporașul pe Marea Galileii; urcare cu taxiul pe Muntele Tabor; bacșișurile și intrările plătite la toate obiectivele din program; asigurarea medicală de călătorie în Israel pe perioada pelerinajului; ghid vorbitor de limba română.

    Nu sunt incluse: băuturi la mese; cheltuieli personale.

    Înscrierea: 300 euro avans până la 01 iunie 2018.

    Important: Pașaportul trebuie să fie valabil 6 luni la data plecării. Persoanele care au avut probleme în privința vizei pentru Israel în trecut sunt rugate să se asigure că nu au interdicție pentru a intra în Israel. Locurile în autocar se ocupă în ordinea înscrierii.

  • Pelerinaj la Medjudorje: "Festivalul tinerilor" 30 iulie - 7 august

    În perioada 30 iulie - 7 august, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj la Medjugorje. În cadrul programului sunt prevăzute următoarele momente: Podbrdo, Cenacol, Castelul, zona bisericii "Sfântul Iacob", drumul crucii pe muntele Krijevac, biserica din Tijalina, cascadele Kravice, croazieră pe Marea Adriatică din Croația (opțional), excursie la Siroki Brijeg. În fiecare seară vom participa la celebrările liturgice la sanctuarul marian de la Medjugorje.

    Prețul pelerinajului: 250 euro + 100 lei

    Se asigură transportul cu autocarul, plecări din Roman, Brașov, Timișoara, Novi Sad (cazare); Timișoare întoarcere (cazare) 6 cazări cu mic dejun și cină, asigurare medicală, ghid însoțitor.

    Înscrierea: 50 euro avans până la 15 iulie 2018.

  • Pelerinaj la Lourdes: 16-30 august

    În perioada 16-30 august, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj la sanctuarele din Franța, cu principală destinație Lourdes. Din program mai fac parte următoarele locuri: La Salette, Ars, Paray-le-Monial, Vezelay, Auxerre, Paris, Lisieux, Chartre, Pontmain, Rennes, Rocamadour și altele.

    Prețul va fi anunțat după ce se vor procura biletele de avion și se va ști prețul cazărilor. Numărul de pelerini este de 45 de persoane.

    În preț va fi inclus și prețul cinelor pentru fiecare zi. Întrucât se merge cu avionul, pentru o mai bună organizare și pentru precizarea exactă a prețului general se cere ca înscrierile să se facă până la 5 aprilie 2018. Prețul estimativ se ridică la 970 euro (cu biletul de avion inclus).

    În cazul numărului redus de participanți, pelerinajul va fi anulat.

  • Pelerinaj în Israel - Sinai - Iordania: 19-29 august

    În perioada 19-29 august, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj "Pe urmele poporului ales" cu destinația Israel - Sinai - Iordania. În program sunt prevăzute următoarele obiective: Tel - Aviv, pornim prin Pustiul Negev spre Taba, trecem prin Egipt cu cazare la Nuweibaa două nopți regim demipensiune. Urcăm Muntele Sinai, celebrăm sfânta Liturghie, vizităm mănăstirea Sf. Ecaterina. Traversăm Marea Roșie cu feribotul până Iordania (Aqaba), Petra, Amman, Muntele Nebo. Trecem în Israel și vizităm Nazaret, Cana Galileei, Cafarnaum, Casa lui Petru, Sinagoga. Muntele Fericirilor, plimbare cu vaporașul până la Tiberias. Yardenit - Botezul lui Isus în Iordan. Muntele Tabor, Qumran - Marea Moartă. Bethleem, Ein Karem, Ierusalim, Muntele Măslinilor. Capela înălțării, Pater noster, Dominus flevit. Sfânta Liturghie. Bazilica Agoniei lui Isus; Mormântul Maicii Domnului; Grota Apostolilor; Zidul Plângerii. Biserica Sf. Ana - Scăldătoarea Betesda; Biserica Biciuirii; Capela Condamnării; Mănăstirea Ecce homo - Litostrotos; Via Dolorosa; Bazilica Sfântului Mormânt. Muntele Sionului. Biserica benedictină Adormirea Maicii Domnului; Sancti Petru in Galicantus; Cenacolul.

    Prețul pelerinajului: 1.100 euro + 200 lei

    Sunt incluse în preț: transportul cu avionul București - Tel Aviv - București, taxe de aeroport; 10 nopți cazare în camera duble; masă în regim demipensiune, mic dejun și cină bufet; excursiile și vizitele cuprinse în program cu biletele plătite la toate obiectivele; transport cu autocarul conform programului; bacșișurile obligatorii în Israel pentru ghizi, șoferi, hoteluri; asigurare medicală;

    Nu sunt incluse în preț: taxele de intrare și ieșire din Israel, Egipt, Iordania (cca. 30 euro); alte servicii neincluse în program;

    Înscrierea: 300 euro avans până la 15 iunie.

    Important: Pașaportul trebuie să fie valabil 6 luni la data plecării. Persoanele care au avut probleme în privința vizei pentru Israel în trecut sunt rugate să se asigure că nu au interdicție pentru a intra în Israel.

  • Pelerinaj în India: "La contactul dintre religii" 4-16 septembrie

    În perioada 4-16 septembrie, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj intitulat "La contactul dintre religii" cu destinația India. Obiectivele acestui pelerinaj sunt: Calcuta - participare la sărbătoarea Sf. Tereza de Calcuta; Chennai - vizitarea mormântului Sf. Toma; Vailankanni - considerat ca un Lourdes al Estului; Goa - vizitarea mormântului Sf. Francisc Xavier, misionar iezuit; Delhi, Varanazi, Agra, Jaipur, Delhi.

    Prețul pelerinajului: 1.450 euro + 300 lei.

    În preț sunt incluse: transport avion cu toate taxele incluse; cazări cu mic dejun și cină în hoteluri 3-4* conform programului; transport pe teritoriul Indiei conform ofertei; ghid însoțitor și ghizi locali vorbitori de limbă engleză.

    Important: pașaportul trebuie să fie valabil 6 luni de la momentul plecării pentru viza India; completare formular viză și 2 fotografii tip pașaport: http://www.india-visa.com/visa-forms/visaap.pdf

    Înscrierea: 300 euro avans până la 01 mai 2018

  • Pelerinaj în Polonia: 11-19 septembrie

    În perioada 11-19 septembrie, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj în Polonia. Transportul se va face cu autocarul. În program este inclusă vizitarea mai multor sanctuare și locuri istorice, dintre care menționăm: Zakopane, Czêstochowa, Licheń Stary, Casa "Sfântul Maximilian Maria Kolbe", Auschwitz, Wadowice (Muzeul "Sfântul Ioan Paul al II-lea", Kalvaria, Cracovia, Cetatea Wawel, Sanctuarul Divinei Îndurări. La întoarcere se va vizita și Budapesta.

    Prețul: 550 euro

    Această sumă include următoarele servicii: transportul, cazarea (8 nopți) la hoteluri în regim demipensiune, având asigurate micul dejun și cina.

    Înscrierile se fac până la 10 iulie 2018. Dacă numărul de participanți până la data respectivă este redus, pelerinajul se anulează.

  • Pelerinaj în Italia: "Circuit Franciscan" 18-27 septembrie

    În perioada 18-27 septembrie, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj în Italia. În program este inclusă vizitarea multor sanctuare și locuri istorice dedicate sfinților pe care noi îi îndrăgim: Roma; Monte Cassino cu vizitarea mănăstirii Sf. Benedict; Napoli - participăm la sărbătoarea Sf. Gennaro; Bari - catedrala Sf. Nicolae; Monte Sant Angelo - vizităm sanctuarul Sf. Arhanghel Mihail; Loreto - căsuța Maicii Domnului de la Nazaret; Assisi - vizităm Basilica Sf. Francisc din Assisi, Porziuncula; Cascia - Basilica Sf. Rita; San Giovanni Rotondo - Sf. Padre Pio din Pietrelcina; Lanciano - miracolul Euharistic; Roma - participăm la audiența generală cu Papa Francisc, muzeele Vaticanului, Capela Sixtină, tur de oraș pietonal; Florenza; Padova - Basilica Sf. Anton de Padova; Bergamo - Milano.

    Preț pelerinaj: 600 euro + 100 lei

    Sunt incluse: transport avion tur - retur; transport autocar; 10 cazări cu mic dejun; asigurare medicală; ghid însoțitor.

    Nu sunt incluse: intrările la obiectivele turistice; parcările; ghizii locali. Se poate servi cina, contracost 10 euro pers. Masa de prânz se va servi pe traseu în centrele comerciale.

    Înscrierea: 200 euro avans până la 1 august 2018.

  • Pelerinaj în Spania - Fatima - Lourdes: "Pe urmele Fecioarei Maria" 3-17 octombrie

    În perioada 3-17 octombrie, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj "Pe urmele Fecioarei Maria" - Fatima și Lourdes. În acest pelerinaj avem ocazia să vizităm locurile la care de mult timp visăm să ajungem: Barcelona; Valencia unde vizităm Basilica Sfintei fecioare Maria a celor neajutorați; Granada; Malaga; Sevilla - vizităm catedrala Santa Maria de la sede; Lisabona, tur de oraș cu biserica Sf. Anton de Padova; Fatima - participăm la rozariu și procesiunea cu lumânări, sfânta Liturghie, Calea Sfintei Cruci; Santiago de Compostela; Madrid; Escorial; Zaragoza - participăm la sărbătoarea " Festa del Pilar"; Torreciudad - vizităm sanctuarul Opus Dei; Lourdes - cel mai renumit loc de pelerinaj marian - recitarea Sf. Rozariu, procesiune cu lumânări, sfânta Liturghie la Grotă, baie în apa binefăcătoare; Montserrat; Barcelona - tur de oraș, Sagrada Familia.

    Prețul pelerinajului: 770 euro + 100 lei

    Se asigură: transport avion tur - retur cu toate taxele incluse; transport autocar cca. 5.000 km; 14 cazări + mic dejun; ghid însoțitor;

    Nu intră în cost: serviciile opționale; intrările la diverse obiective cu plată; se poate servi cina, contra cost 10 euro pers.,

    Înscrierea: 200 euro avans până la 1 iunie 2018

  • Pelerinaj în Polonia: "Pe urmele papei Ioan Paul al II-lea" 19-27 octombrie

    În perioada 19 - 27 octombrie, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj în Polonia având ca obiectiv vizitarea sanctuarelor și locurile cu o bogată spiritualitate. În program sunt incluse: Mariapocs - cel mai mare loc de pelerinaj din Ungaria, aici se află o biserica greco-catolică a Maicii Domnului Înlăcrimate; Zakopane - celebrăm sfânta Liturghie în Sanctuarul Fecioarei de la Fatima; Cracovia - Sanctuarul Divinei Îndurări și tur de oraș; Auswitz; Kalwaria; Wadowice - locul de naștere al Papei Ioan Paul al II-lea; Czestochova - Calea sfintei cruci, sfânta Liturghie; Varsovia - Sf. Maximilian Kolbe; Lichen; Swiebodzin; Wieliczka - Oradea.

    Prețul pelerinajului: 400 euro + 100 lei

    Se asigură: transport cu autocar licențiat, 8 cazări conform programului, mic dejun, asistent spiritual, ghid însoțitor pe traseu, asigurare medicală;

    Nu intră în cost: intrările la obiectivele cu plată, parcările cu plată ale autocarului;

    Înscrierea: 100 euro până la 15 septembrie 2018.

  • Pelerinaj în Turcia - Grecia: "Pe urmele creștinătății" 29 octombrie - 8 noiembrie

    În perioada 29 octombrie - 8 noiembrie, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj în Turcia și Grecia (Patmos). Pe parcursul acestui pelerinaj vom vizita: Burgas; Istanbul - tur de oraș cu ghid local, vizităm Biserica Catolică închinată Sf. Anton de Padova; Catedrala Sf. Sofia; Moscheia Albastră; Biserica românească Sf. Parascheva; Capadocia - tur de oraș cu ghid local; Pamukkale - vizităm terasele calcaroase cu apă termală, Cetatea Hierapolis cu Biserica Sf. Apostol Filip; Efes - vizităm Casa Mariei; Kusadasi; Patmos - vizităm mănăstirea Sf. Ioan Teologul; Balcic - grădina botanică și Palatul Reginei Maria.

    Prețul pelerinajului: 520 euro + 100 lei

    Se asigură: transport autocar cu toate utilitățile; cca. 6.000 km; 10 cazări cu mic dejun și cină; ghid însoțitor și ghizi locali în Capadocia și Istambul; asigurare medicală; excursie cu vaporul în insula Patmos;

    Nu intră în cost: serviciile opționale; intrările la diverse obiective cu plată;

    Înscrierea: 200 euro avans până la 1 septembrie 2018

  • Pelerinaj în Argentina - Brazilia: "Isus, Regele Universului" 13-26 noiembrie

    În perioada 13-26 noiembrie, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj în Argentina și Brazilia. Pe parcursul acestui pelerinaj vom vizita: Buenos Aires - tur de oraș, sfânta Liturghie în Catedrala metropolitană; Lujan - vom celebra sfânta Liturghie în Basilica de Lujan; Cascadele de pe Iguazu; Maringa - vom celebra sfânta Liturghie în Catedrală; San Paulo - tur de oraș cu ghid local, sfânta Liturghie în Catedrala metropolitană; Aparecida - opțional cu telefericul la Statuia Maicii Domnului și la Crucufix, plimbare cu barca pe râul Paraiba; Rio de Janeiro - tur de oraș cu ghid local, urcăm pe muntele Corcovado la Statuia Isus Mântuitorul, participăm la sărbătoarea Cristos, Regele Universului.

    Prețul pelerinajului: 1.750 euro + 300 lei

    Se asigură: bilet avion București - Buenos Aires - Iguazu; Rio de Janeiro - București; 12 nopți cazare cu mic dejun și cină; transport cu autocar pe teritoriul Argentinei și Braziliei; însoțitor de grup; asigurare medicală;

    Nu sunt incluse în preț: intrările la obiectivele cu plată; tururile cu ghizii locali și ghid însoțitor în Brazilia (40 euro pers. în funcție de mărimea gruplui); transportul local; programele opționale;

    Înscrierea: 500 euro avans până la 1 iulie 2018

  • Pelerinaj în Mexic: "Sfânta Maria de la Guadalupe" 9-17 decembrie

    În perioada 9-17 decembrie, Oficiul pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj în Mexic având ca obiectiv participarea la sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria de la Guadalupe. Pe parcursul acestui pelerinaj vom vizita mai multe orașe: Mexico City - tur de oraș în centrul istoric cu ghid local, Catedrala Metropolitană, Basilica de Guadalupe - participare la sărbătoarea hramului Basilicii; Tepeyac - Sanctuarul Sf. Juan Diego; Teotihuacan - vizităm Piramidele; Mănăstirea carmelitană din parcul Nixcongo și Catedrala din Morelia; Taxco - Statuia lui Cristos, Templo de Guagalupe; Cholula; Puelba; Atotonilco - Sanctuarul Sf. Miguel; Xochimilco - supra numit și orașul parfumat.

    Prețul pelerinajului: 1.400 euro + 300 lei

    Se asigură: bilet avion București - Mexico City - București; 8 nopți de cazare la hotel cu regim demipensiune, mic dejun și cină; transport autocar pe teritoriul Mexicului; ghid local; însoțitor de grup; asigurare medicală

    Nu intră în preț: intrările la obiectivele cu plată; programe opționale; plăți la parcare.

    Înscrierea: 500 euro avans până la 1 iulie 2018.

La fiecare dintre aceste pelerinaje asistența spirituală va fi asigurată de un preot.

Date de contact și informații suplimentare:
- pr. Cristian Diac, responsabil al oficiului, tel. 0740/218261
- pr. Iosif Amitricioaie, asistent spiritual, tel. 0763/890499
- prof. Vicențiu Ciocan, tel. 0728/848498
- e-mail: pelerinaje@ercis.ro
- www.ercis.ro/pelerinaje

Oficiul pentru Pelerinaje


 

lecturi: 99.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat