Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Comunicații Sociale: Transmisii la radio, televiziune și pe internet în triduumul pascal 2018

Pentru a veni în ajutorul celor care nu pot participa la biserică la celebrările sfinte din timpul Săptămânii Sfinte, dar și pentru cei care doresc să urmărească riturile și celebrările sacre din catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, Oficiul pentru Comunicații Sociale al Episcopiei de Iași prezintă un program al acestor celebrări care vor fi transmise prin intermediul mijloacelor de comunicare socială.

  • Transmisii la radio:

    • Radio Maria

      • joi, 29 martie: se va transmite Liturghia crismei, începând cu ora 10.30; de la ora 18.30 se va transmite Liturghia Cinei Domnului; de la ora 21.00 se va transmite o oră de adorație euharistică;

      • vineri, 30 martie, se va transmite celebrarea Patimii Domnului, începând cu ora 18.30.

      • sâmbătă, 31 martie, se va transmite vigilia pascală, începând cu ora 22.00;

    • Radio Iași

      • vineri, 30 martie, începând cu ora 21.00 se va transmite la Radio Iași emisiunea "Lumina credinței", realizată de Bogdan Neculau. În cadrul emisiunii se va vorbi despre semnificația triduumului pascal, dar și despre programul celebrărilor la Iași.

      • duminică, 1 aprilie, începând cu ora 8.00 se va transmite la Radio Iași sfânta Liturghie.

      • după sfânta Liturghie, de la ora 9.10, se va relua emisiunea "Lumina credinței" care va conține și mesajul de Paști al PS Petru Gherghel.

  • Transmisii la televiziune:

    • sâmbătă, 31 martie, se va transmite în direct la Televiziunea Română vigilia pascală de la Vatican, începând cu ora 21.30;

    • duminică, 1 aprilie, la Apollonia TV, în cadrul emisiunii "Credința", va fi transmisă sfânta Liturghie a copiilor de la biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, de la ora 12.00;

    • tot duminică, începând cu ora 12.30 se va transmite în direct la Televiziunea Română mesajul "Urbi et Orbi" de la balconul central al bazilicii "Sfântul Petru" din Vatican.

    • sâmbătă, 31 martie, de la ora 11.00, la TVR Iași, în cadrul emisiunii "Lumina creștinului", se va transmite ediția "Frumusețea Liturghiei", ce va fi retransmisă la TVR Iași în ziua următoare, duminică, la ora 13.30, și în miercurea următoare, la ora 13.30.

    Transmisii pe internet:

    • în fiecare zi credincioșii pot urmări transmisii live pe internet din 19 biserici din Dieceza de Iași. Lista acestor biserici și link-urile pentru a putea urmări online le găsiți la adresa www.ercis.ro/video.

    • celebrările din Triduumul Pascal vor fi transmise din catedrala din Iași, însoțite de montaj video: joi dimineața, la ora 10.30, Liturghia crismei; joi seara, la ora 18.30, Liturghia Cinei Domnului; Vinerea Sfântă, celebrarea Patimii Domnului de la ora 18.30; Noaptea Sfântă a Învierii, la ora 10.00; Duminica Învierii, de la ora 11.00.

    • Vineri, 30 martie, se va transmite celebrarea Căii sfintei cruci de la Colosseum, condusă de papa Francisc, pe pagina www.ercis.ro/media, a Episcopiei de Iași, începând cu ora 22.00. Va fi asigurată traducerea simultană a acestei celebrări, folosind textele Căii sfintei cruci, traduse în limba română de pr. Mihai Pătrașcu.

* * *

Oficiul pentru Comunicații Sociale din Dieceza de Iași pune la dispoziția celor interesați canalul de YouTube al Episcopiei de Iași, https://www.youtube.com/ercisro, în care se găsesc emisiuni care prezintă viața catolicilor din Moldova, înregistrări ale sfintelor Liturghii, interviuri și alte materiale creștine. Prin intermediul acestui canal, din luna martie 2018, s-au început și transmisiunile în direct din catedrală.

Oficiul pentru Comunicații Sociale administrează și pagina oficială Facebook a Episcopiei de Iași, www.facebook.com/ercis.ro, cu peste 13.900 de "urmăritori" (la 28 martie 2018). Prin intermediul acestei pagini sunt distribuite noile știri publicate pe site-ul diecezei, www.ercis.ro, dar și gânduri, meditații și materiale audio-video creștine. Începând cu sărbătorile de Crăciun 2017, unele Liturghii din duminici și sărbători de poruncă din catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași (în special cea de la ora 11.00) sunt transmise și prin intermediul paginii oficiale Facebook a Episcopiei Romano-Catolice de Iași, cu un număr surprinzător de mare de vizualizări în direct și ale înregistrării acestora.

* * *

Radio Maria poate fi ascultat în Moldova pe frecvența 12687 MHz (prin intermediul DIGI), pe frecvența 89,6 FM (în zona Bacăului) și 1485 AM (în zona Romanului) sau online prin www.radiomaria.ro.

Radio Iași poate fi ascultat în toată Moldova pe frecvența 1053 KHz AM sau online prin www.radioiasi.ro.

TVR Iași are site-ul http://iasi.tvr.ro și pagina de Facebook www.facebook.com/tvriasi, programele sale pot fi urmărite și prin internet, la adresa: www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi.

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Comunicat de presă: Zilele dinaintea Paștelui în Biserica Romano-Catolică


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat