Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Logoul și imnul Zilei Tineretului de la Săbăoani

Au fost lansate Logoul și imnul și Zilei Tineretului de la Săbăoani, care va avea loc în ziua de 5 mai 2018, în Parohia "Sfântul Mihail" din Săbăoani, cu tema "Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu" (Lc 1,30). Întâlnirea se încadrează în Anului tineretului, în drumul de pregătire pentru Sinodul Episcopilor, cu tema: "Tinerii, credința și discernământul vocațional".

Logoul Zilei Tineretului de la Săbăoani exprimă grafic tema întâlnirii: "Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu" (Lc 1,30).

În Mesajul pentru a XXXIII-a Zi Mondială a Tineretului 2018, papa Francisc evidențiază trăirea deosebită a Sfintei Fecioare, atunci când află vestea adusă de înger: "Maria, ca alte personaje din Sfintele Scripturi, tremură în fața misterului chemării lui Dumnezeu, care într-un moment o pune în fața imensității propriului plan și o face să simtă toată micimea sa de creatură umilă. Îngerul, citind în adâncul inimii sale, îi spune: «Nu te teme!»".

Tocmai harul primit deja de la Dumnezeu este motivul principal pentru care Maria nu trebuie să se teamă spune Sfântul Părinte: "Cât de mult ne încurajează să știm că nu trebuie să merităm apropierea și ajutorul lui Dumnezeu prezentând cu anticipație un «curriculum de excelență», plin de merite și de succese! Îngerul îi spune Mariei care deja a aflat har la Dumnezeu, nu că îl va obține în viitor".

"Fiu al Mamei lui Isus" este imnul Zilei Tineretului de la Săbăoani. Această muzică va însoți sărbătoarea tinerilor din întreaga dieceză în Anul tineretului potrivit temei încredințate de papa Francisc: "Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu" (Lc 1,30).

În Duminica Floriilor, sărbătoare în care se celebrează și Ziua Mondială a Tineretului, papa Francisc a cerut tinerilor "să strige înainte ca pietrele să strige", să aibă curajul de a-l mărturisi pe Cristos, chiar dacă alții încercă să îi facă să tacă.

În acest sens, imnul Zilei Tineretului este un "strigăt" al tinerilor din Dieceza de Iași pentru Cristos, un îndemn adresat celor de vârsta lor ca, după exemplul Sfintei Fecioare, să nu se teamă să trăiască și să mărturisească credința.

Muzica și textul: Mădălin-Marius Munteanu.

Masterizare: Bernard Lazăr.

Interpretează corul reunit al tinerilor din toate parohiile din Săbăoani călăuziți de preoții din Parohia "Sfântul Mihail", comunitate în care va avea loc Ziua Tineretului la nivel diecezan.

Partitura în format pdf poate fi descărcată de pe site-ul www.tinericonectati.ro al Oficiului pentru Pastorația Tineretului al Diecezei de Iași dând clic aici.

Pr. Felix Roca

* * *


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat