Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Sărbătoare la Seminarul Liceal și Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif"

Duminică, 18 martie 2018, s-a celebrat hramul Seminarului și al Colegiului "Sf. Iosif" din Bacău. La sărbătoare au luat parte, alături de seminariști și preoții formatori ai lor, elevii Colegiului Național Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău, profesorii, părinții seminariștilor și mulți credincioși din Bacău și din comunitățile apropiate, prezenți în ciuda vremii dificile. Părintele Isidor Dîscă, decan de Bacău, a prezidat celebrarea, iar cuvântul de învățătură a fost oferit de părintele Cristi Fodor, director spiritual și profesor la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași.

În cadrul omiliei, pr. Cristi Fodor a evidențiat și a propus celor prezenți exemplul sfântului Iosif, care a fost, este și va fi mereu, pentru un credincios autentic, model de slujire, de asumare și de împlinire a propriei vocații. Prin suita de întrebări, părintele predicator a orientat inimile credincioșilor asupra unei realități la care poate medităm prea rar: soțul Preacuratei Maria și-a sacrificat neîncetat propria voință pentru a se alinia voinței lui Dumnezeu. Deși nu întotdeauna planurile divine s-au dovedit a fi ușor de acceptat și de urmat, totuși sfântul Iosif, soț al Fecioarei și tată purtător de grijă al Fiului lui Dumnezeu, a ales în mod liber și conștient ca prin credință să depășească orice îndoială cu privire la cele pe care nu le înțelegea. Sfânta Scriptură nu ne redă niciun cuvânt, evidențiind astfel tăcerea în care sfântul Iosif asculta de Dumnezeu, tăcere absolut necesară pentru ca el să audă încurajarea divină: "Nu te teme! Sunt cu tine!"

La sfârșitul celebrării, pr. director Anton Săboanu, adresându-se mai ales elevilor, le-a atras atenția asupra provocărilor unei societăți care ne răpește libertatea de a visa, de a privi cu încredere și speranță la viitor, încurajându-i să lucreze cu entuziasm și seriozitate la o viață liberă de superficial. Părintele director a mulțumit tuturor colaboratorilor preoți, profesori, surori și angajați, care slujesc în instituția noastră, credincioșilor din parohii și binefăcătorilor pentru susținerea permanentă, atât materială, cât și spirituală.

După frumoasa celebrare, participanții au fost serviți cu vin și cozonac, așa cum a devenit deja o tradiția, cu ocazia hramului.

Sfântul Iosif să mijlocească haruri pentru toți cei care conduc, învață și muncesc în Colegiul și Seminarul nostru și pentru cei care ne stau alături cu rugăciunea și ajutorul lor.

Seminarul Minor din Bacău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 martie: Bacău: Sărbătoare la Seminarul Liceal și Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif"


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat