Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Frumos: Vizita pastorală a ep. Aurel Percă

Duminică, 11 martie 2018, episcopul Aurel Percă a făcut o vizită pastorală în Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Târgu Frumos.

Preasfințitul Aurel Percă a fost întâmpinat, în fața bisericii "Sfântul Anton de Padova" din Târgu Frumos de părintele paroh, preot Mihail Daniel Farcaș, și mai mulți credincioși, în această duminică a IV-a din Postul Mare, anul acesta, zi specială de celebrare a Cuvântului lui Dumnezeu: Duminica Bucuriei și Duminica Bibliei.

În omilie Preasfințitul Aurel Percă ne-a reamintit că "Dumnezeu este iubire" și că ne-a dat harul credinței, dar și libertatea de a alege lumina sau întunericul în viața noastră. Cei ce iubesc întunericul săvârșesc faptele rele, ilicite, noaptea, în lipsa luminii, în lipsa cunoașterii lui Dumnezeu, pentru a nu fi descoperite și judecate de cei din jur. "Aceasta este judecata: lumina a venit în lume, dar oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele" (In 3,19).

În schimb cei ce iubesc lumina săvârșesc faptele ziua, pentru că ele sunt de la Dumnezeu. "Însă oricine face adevărul vine la lumină, ca să se vadă că faptele sale sunt făcute în Dumnezeu" (In 3,21).

Trebuie să ne analizăm viața noastră, pentru a vedea din ce categorie facem parte, astfel că cei din prima categorie, prin Spovadă, Împărtășanie, mai ales în acest Post Mare, au șanse să se convertească, să spere în urmarea cu fidelitate, pe Isus.

În continuare, Preasfințitul, a prezentat învățătura lui Isus către Nicodim și anume că o persoană trebuie "să se nască din nou", dacă vrea să aibă viața veșnică (prin Botez): "Adevăr, adevăr îți spun: dacă cineva nu se naște din apă și Duh, nu poate să vadă împărăția lui Dumnezeu" (In 3,5).

O altă învățătura a lui Isus către Nicodim a fost: "Și, după cum Moise a înălțat șarpele în pustiu, tot așa trebuie să fie înălțat Fiul Omului, pentru că oricine crede în el să aibă viața veșnică. Într-adevăr, atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său, unul născut, ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viața veșnică" (In 3,15-16).

La finalul Liturghiei părintele paroh a mulțumit Preasfințitului Aurel Percă pentru vizită, cuvintele de învățătură și binecuvântările primite.

Preasfințitul Aurel Percă, înainte de binecuvântarea finală, a amintit că la nivel de dieceză, în această zi este Duminica Bibliei, Cartea cărților. Citirea și meditarea textelor sfinte hrănește viața noastră spirituală, vindecă și ne arată calea în imitarea lui Isus "Cuvântul tău este făclie pentru pașii mei și lumină pentru cărările mele".

După sfânta Liturghie, episcopul a dăruit copiilor Rozarii și s-a întreținut cu credincioșii din comunitate.

Adrian Petruț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 martie: Târgu Frumos: Vizita pastorală a ep. Aurel Percă


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat