Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Ziua Mamei. Mariana Dimișcă - "Mama Anului Scout 2018"

La 8 martie se sărbătorește Ziua internațională a femeilor. Cercetașii din Centru Local "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești au omagiat mamele din sat încă de duminică, 4 martie 2018, sub forma unui moment cultural-artistic. Astfel, am încercat să transmitem bucuria noastră la toate mamele și femeile.

Programul a avut loc la Căminul Cultural al satului, mereu pus la dispoziția noastră de Primăria Cordun, și a început cu înălțarea gândurilor noastre spre Dumnezeu ca mulțumire pentru trimiterea îngerilor noștri păzitori, mamele.

Unul dintre obiectivele acestei proiect a fost susținerea unui caz umanitar. Laura Sandu, profesoara la C.N. "Roman Vodă" din Roman a prezentat cazul Aleciei și în cadrul evenimentului s-a strâns ajutor pentru a colabora la rezolvarea acestui caz.

Serbarea a continuat cu prezentarea momentelor artistice a membrilor din fiecare ramură care au adus zâmbete și voie bună pe chipurile spectatorilor. Intervențiile tinerelelor talente, Ioana Mîrți, din Pildești, și Larisa Oprea, din Roman, au transmis cele mai puternice emoții publicului.

Pe parcursul programului s-au citit în public 10 scrisori realizate de lupișori (cercetași între 7 și 10 ani). Dintre toate compunerile copiilor, mamele prezente au ales-o pe cea mai frumoasă și emoționantă în urma cărora a fost aleasă "Mama Anului Scout 2018". Deținătoarea titlului de anul trecut, "Mama Anului 2017", doamna Alina Dumea, a înmânat panglica doamnei Mariana Dimișcă, mama lupișorului Eliza Dimișcă, aceea care, prin scrisoarea ei, a reușit să înduioșeze toate mamele. Iată compunerea Elizei:

Dragă mamă,

Mamă, eu, fiica ta, te iubesc foarte mult.

Tu, cu ochii tăi albaștri-verzui, părul castaniu și de statură medie; tu, pentru mine, ești mama perfectă... Oricum, dacă aș putea, te-aș însănătoși de orice boală, te-aș ajuta la treabă. Dar îmi pare sincer rău că nu pot să fac treaba cum o faci tu. Dacă ai vrea să-ți spun cât de mult te iubesc, în cuvinte nu pot, doar că pentru tine, aș merge în spațiu să-ți aduc luna, soarele și câteva stele.

Dacă aș spune că te iubesc de la cer până la pământ, te-aș minți. Eu te iubesc de sub pământ până deasupra galaxiei. Ți-aș scrie până anul viitor dacă aș putea.

Nu știu dacă știi câteva lucruri: eu nu sunt geloasă deloc pe frații mei, nu sunt de acord să pleci la serviciu pentru că vreau să petreci mai mult timp lângă mine.

Eu, fiica ta, cu părul blond, cu ochii albaștri, de 1 metru 50.

Cu drag, fiica ta, Eliza.

Așadar, spectacolul a atins obiectivul principal datorită momentelor artistice care au pus accent pe valorificarea tuturor mamelor și a femeilor.

Liderii Centrului Local AMD Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 martie: Pildești: Ziua Mamei. Mariana Dimișcă - "Mama Anului Scout 2018"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat