Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Pentru tine, mamă dragă!

E primăvară, iarăși primăvară... ne amintește un celebru refren.

Da, a venit primăvara, motiv de bucurie, de reînnoire și de speranță. Cu multă emoție și uimire în același timp asistăm an de an la acest minunat spectacol al reînvierii naturii, după zilele geroase ale iernii. Dar pare că nu numai natura își schimbă înfățișarea, ci și noi, oamenii, simțim o altă stare de spirit care face să ne crească dorința de viață. Și cred că nu întâmplător avem la începutul primăverii sărbătoarea aceleia fără de care nu ar putea continua să existe viață pe pământ, dacă nu ar fi acceptat să colaboreze cu planul divin al lui Dumnezeu pentru a naște fii. Iar această ființă atât de specială, care își merită din plin literele mari, este nimeni alta decât MAMA. Nu vom putea aici pe pământ să le răsplătim îndeajuns sau să le mulțumim mamelor pentru darul vieții, dar vom putea întotdeauna să le fim recunoscători. Iar în limita vârstei și în virtutea înțelepciunii pe care ne-o însușim de-a lungul vieții, vom găsi mereu motive și modalități prin intermediul cărora să le așezăm, măcar din când în când, câte un zâmbet pe chipuri.

Recunoștința a fost motivul pentru care și în acest an, în ziua de 8 martie 2018, am desfășurat în Grădinița "Sfânta Ana" din Săbăoani serbarea "Pentru tine, mamă dragă!" Cei 65 de preșcolari care și-au început parcursul cunoașterii și al devenirii în grădinița noastră, îndrumați de cadrele didactice, au dorit să le mulțumească mamelor pentru tot ce au făcut și fac zi de zi pentru ei. Specific vârstei, cu multă bucurie și cu foarte mult entuziasm le- au încântat prin cântul lor, le-au recitat poezii, au dansat, au dramatizat și le-au oferit felicitări confecționate chiar de ei. Copiii le-au reamintit cu această ocazie mamelor că, în ciuda anilor care se adună, fiecare mamă este minunată, este iubită, este frumoasă, este bună și că pentru ei pe pământ este un om sfânt.

La rândul lor, mamele, bunicile și mătușile prezente i-au admirat, i-au aplaudat și le-au mulțumit pentru efortul depus în pregătirea acestui frumos eveniment.

Da, este iarăși primăvară în natură, însă copiii au reușit în această zi să readucă prin spectacolul lor primăvara și în sufletele tuturor celor prezenți în grădiniță.

Urarea copiilor din finalul spectacolului este și urarea noastră pentru toate mamele:

Să aveți viață lungă, fericire,
Iar în viață împlinire!

Prof. Daniela Andrieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 martie: Săbăoani: Pentru tine, mamă dragă!


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat