Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Inaugurarea catedrei "Gaudium et Spes"

Joi, 25 ianuarie 2018, la Institutul Pontifical "Ioan Paul al II-lea" pentru Științe despre Căsătorie și Familie, din cadrul Universității Pontificale din Lateran, a avut loc inaugurarea catedrei "Gaudium et Spes". La invitația institutului, a fost reprezentată și Dieceza de Iași, prin coordonatorul Oficiului pentru Pastorația Familiei.

Evenimentul a fost moderat de Mons. Gilfredo Marengo, profesor la institut, și i-a avut ca invitați pe ep. Vincenzo Paglia, mare cancelar, Mons. Pierangelo Sequeri, conducătorul institutului, precum și pe pr. John O'Mailley SJ, profesor la "Georgetown University" din Washington.

După citirea mesajului special trimis de către papa Francisc, ep. Paglia a subliniat importanța unei astfel de catedre pentru Biserică, care are în vedere o realitate atât de complexă cum este cea pastorală.

La rândul său pr. O'Mailley a ținut lecția dedicată evenimentului, descriind istoricul constituției pastorale privind Biserica în lumea contemporană "Gaudium et Spes", apreciind curajul papei Ioan al XXIII-lea de a propune un conciliu, semnalând în același timp efectele benefice pe care le-a avut Constituția de-a lungul vremii.

Catedra nou înființată are ca scop aprofundarea constituției pastorale privind Biserica în lumea contemporană "Gaudium et Spes", cu referință directă la teologia căsătoriei și a familiei.

Inspirată de constituția conciliară, Dieceza de Iași a creat la Traian Centrul "Gaudium et Spes", ca o oază de spiritualitate pentru familii, dar și pentru persoanele de bunăvoință care doresc mai mult în relația lor cu Dumnezeu și cu aproapele.

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 ianuarie: Roma: Inaugurarea catedrei "Gaudium et Spes"


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat