Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Înmormântarea fratelui Marcelin (Victor Magui) din Congregația "Frații Școlilor Creștine"

Joi, 25 ianuarie 2018, a fost condus pe ultimul drum pământesc fratele Marcelin (1922-2018), care a trecut la cele veșnice, în seara zilei de luni, 22 ianuarie 2018.

După prohodul la Casa "La Salle", unde fratele a locuit timp de 17 ani, sicriul cu rămășițele pământești a fost purtat pe umeri, până la biserica nouă din sat, de foști și actuali elevi ai Liceului "La Salle" din localitate.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași și afiliat al Institutului Fraților Școlilor Creștine. Au concelebrat preoți din satele învecinate, Oradea și București.

La începutul Liturghiei, fr. Vicențiu Ghiurcă, provincial auxiliar al Provincei Europa Centrală, a prezentat o scurtă biografie a Fratelui Marcelin.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Alois Moraru, originar din Pildești și actualmente paroh în comunitatea din Barticești. Folosindu-se de însemnările făcute în timpul vieții de către fr. Marcelin, părintele predicator a scos în evidență momentele mai importante din viața acestuia, îmbinând cu măiestrie gândurile și însemnările fratelui cu momentele amintite.

La sfârșitul Liturghiei, PS Petru Gherghel s-a adresat celor prezenți îndemnându-i pe toți la imitarea acestor oameni, care devin un exemplu de credință și iubire față de Biserică și față de aproapele, chiar și în momentele grele, așa cum a făcut fr. Marcelin, "mic de statură, dar cu suflet mare".

Fratele Vicențiu a mulțumit, în numele fratelui Johann Gassner, superiorul provincial, și al fraților din România, tuturor participanților la sfânta Liturghie pentru prezență și tuturor celor care au ajutat la buna desfășurare a ceremoniei de înmormântare.

La ieșirea din biserică a fost împărțită o amintire de la acest eveniment, avânt ca moto: "Cei care i-au învățat pe mulți să fie drepți, vor străluci ca stelele în veci" (Dan 12,3).

Mulțumim pentru mesajele de condoleanță primite și vă invităm să continuăm să ne rugăm pentru odihna sufletului fratelui Marcelin.

Frații Școlilor Creștine

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 ianuarie: Pildești: Înmormântarea fratelui Marcelin (Victor Magui) din Congregația "Frații Școlilor Creștine"

* * *

A trecut la Domnul fr. Marcelin (Victor Magui), FSC (22 ianuarie)


 

lecturi: 46.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat