Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Isus, bunul păstor, continuă să-și adune turma

"Așa cum trupul este unul și are multe mădulare, iar toate mădularele trupului, deși sunt multe, formează un singur trup, tot la fel și Cristos. Căci noi toți am fost botezați într-un singur Duh spre a forma un singur trup, fie iudei, fie greci, fie sclavi, fie liberi, și toți am fost adăpați într-un singur Duh" (1Cor 12, 12-13).

Fiecare om de pe pământ este o capodoperă a creației lui Dumnezeu și încă din momentul zămislirii, tuturor le este sădită în inimă sămânța iubirii față de sine, față de aproapele și față de Creator. Menirea noastră este de a cultiva această sămânță și de a o face să rodească. Este acțiunea desăvârșită prin care vom începe să-i respectăm și să-i acceptăm pe cei din jurul nostru devenind în final un trup cu multe mădulare.

De mai bine de 100 de ani Biserica a început să se roage în mod oficial pentru unitatea creștinilor în credință, împlinind astfel dorința Mântuitorului "Ca toți să fie una" (In 17,21). Astfel și Parohia "Isus, Bunul Păstor" din Roman a organizat miercuri, 24 ianuarie 2018, o întâlnire de rugăciune pentru unitate. Au fost prezenți preoți catolici și un părinte de confesiune ortodoxă, domnul primar al orașului precum și un mare număr de credincioși din parohia noastră și din bisericile învecinate (catolice și ortodoxe). Sfânta Liturghie a fost prezidată de părintele Irinel Iosub, decan de Roman, care, de altfel, a rostit și predica.

La rândul său, pr. Iacob Stolnicu, parohul comunității, în alocuțiunea finală i-a invitat pe toți, preoți și credincioși să inițieze mai multe momente de rugăciune și activități comune, căci rugăciunea lui Isus este continuă, "Ca toți să fie una!" Ne-am rugat împreună atât la rozariu cât și la sfânta Liturghie pentru unirea tuturor creștinilor în credință. Oaspeții, după sfânta Liturghie, au fost invitați în sala de cateheză pentru o gustare și socializare creștină!

Pr. Albert Babiaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 ianuarie: Roman: Isus, bunul păstor, continuă să-și adune turma

*

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 70.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat