Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc cu ocazia călătoriei apostolice în Chile și Peru (15-22 ianuarie 2018)

Frați și surori din Chile și din Peru,

Cu apropierea călătoriei mele în aceste țări, vă salut afectuos. Vin la voi ca pelerin al bucuriei Evangheliei, pentru a împărtăși cu toți "pacea Domnului" și "a vă întări în una și aceeași speranță". Pace și speranță, împărtășite între toți.

Doresc să vă întâlnesc, să vă privesc în ochi, să văd fețele voastre și să pot experimenta împreună apropierea lui Dumnezeu, duioșia sa și milostivirea care ne îmbrățișează și ne mângâie.

Cunosc istoria țărilor voastre, forjată cu angajare, dăruire. Doresc, împreună cu voi, să-i aduc mulțumire lui Dumnezeu pentru credința și iubirea față de Dumnezeu și față de frații cei mai nevoiași, în special pentru iubirea pe care o simțiți față de cei care sunt rebutați de societate. Cultura rebutării ne-a invadat tot mai mult. Doresc să mă fac părtaș de bucuriile, tristețile, dificultățile și speranțele voastre și să vă spun că nu sunteți singuri, că papa este cu voi, că întreaga Biserică vă primește, că Biserica vă privește.

Cu voi doresc să experimentez pacea care vine de la Dumnezeu, așa de necesară; numai El ne-o poate da. Este darul pe care Cristos ni-l oferă nouă tuturor, fundamentul conviețuirii noastre și al societății; pacea se sprijină pe dreptate și ne permite să găsim instanțe de comuniune și armonie. Trebuie s-o cerem constant de la Domnul și Domnul o dăruiește. Este pacea Celui Înviat care aduce bucuria și ne determină să fim misionari, reînviind darul credinței care ne conduce la întâlnire, la comuniunea împărtășită a aceleiași credințe celebrate și transmise.

Această întâlnire cu Cristos înviat ne întărește în speranță. Nu vrem să fim ancorați în lucrurile din această lume, privirea noastră merge mult mai departe, ochii noștri sunt îndreptați spre milostivirea sa care îngrijește mizeriile noastre. El ne dă impulsul pentru a ne ridica și a continua. A atinge cu mâna această apropiere a lui Dumnezeu face din noi o comunitate vie și capabilă să ne înduioșăm față de cei care se află lângă noi și să facem pași fermi de prietenie și de fraternitate. Suntem frați care merg în întâmpinarea celorlalți pentru a ne întări în una și aceeași credință și speranță.

Pun în mâinile Fecioarei Maria, Mama Americii, această călătorie apostolică și toate intențiile pe care le păstrăm în inima noastră, pentru ca ea, ca Mamă bună, să le primească și să ne indice drumul spre Fiul.

Pe curând! Și, vă rog, nu uitați să vă rugați pentru mine. Pe curând!

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat