Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (catedrală): Concert de Crăciun la inițiativa și susținerea Consulatului italian

Marți, 12 decembrie 2017, începând cu ora 19.30, a avut loc în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași un concert cu ocazia apropierii Crăciunului, organizat la inițiativa și susținerea Consulatului italian.

La începutul concertului a luat cuvântul Enrico Novella, consulul italian la Iași, care a invitat la un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai I. Consulul a mulțumit pentru prezență episcopilor Petru Gherghel și Aurel Percă, prefectului județului Iași, Marian Șerbescu, primarului Municipiului Iași, Mihai Chirica, reprezentanților mitropolitului Teofan, reprezentanților de la Poliția Iași, altor consuli și reprezentanți de instituții din Iași.

Un mulțumesc special a fost îndreptat către Ezio Peraro, directorul Institutului Italian de Cultură București, împreună cu alți colegi de la aceeași instituție de cultură. Mulțumiri pentru prezență au fost îndreptate și către membrii Centrului Cultural Italian din Iași, Comunitatea Don Orione, dar și pentru români și italienii care trăiesc în Iași, "voi sunteți simbolul a celor două popoare, simbolul integrării, demonstrare a faptului de a trăi frumos împreună, precum evenimentul din această seară".

Concertul a fost susținut de acordeonistul Giancarlo Palena, interpretând la acordeon piese de Domenico Scarlatti, Johann Sebastian Bach, Edvard Elgar, Luciano Fancelli, Astor Piazzolla. Din program au făcut parte și piese interpretate de corul de copii "Îngerașii" ai catedralei romano-catolice din Iași, de Luiza Ștefania Torboli (soprană) și Ștefan Epurean (oboi), de la Filarmonica Moldova Iași, și Octavian Bișoc (orgă).

La finalul concertului, PS Petru Gherghel, fiind invitat să ia cuvântul, a mulțumit pentru acest concert care ajută la pregătirea pentru Crăciun, subliniind că este un concert surpriză, un alt gen de concert. Mulțumind celor prezenți la concert, Preasfințitul a scos în evidență gestul pe care l-au făcut copiii de la corul "Îngerașii", care au purtat lumânările lor la fotografia Regelui Mihai și le-au lăsat acolo, spunând că, asemenea acestora, "copiii trebuie să poarte mai departe flacăra pe care au aprins-o și ne-au lăsat-o înaintașii noștri".

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 decembrie: Iași (catedrală): Concert de Crăciun la inițiativa și susținerea Consulatului italian (12 decembrie)

* * *

Înregistrarea video a concertului:


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat