Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Fundația "Anton Durcovici" se prezintă pe sine și obiectivele sale

După ce peste 20.000 de oameni au participat în anul 2014, în Iași, la beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, fundația care îi va purta numele își pune bazele în Roman.

Duminică, 10 decembrie 2017, începând cu ora 17.00, biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman va fi gazda evenimentului de lansare a Fundația "Anton Durcovici", constituită din dorința credincioșilor catolici romașcani, cu binecuvântarea episcopului Petru Gherghel. Sentința judecătorească a fost obținută la data de 2 octombrie 2017.

Evenimentul va presupune prezentarea scopului, a obiectivelor și a reperelor alese. Mai multe oficialități centrale și locale sunt așteptate la eveniment, alături de episcopul de Iași, Petru Gherghel, și de pr. Ștefan Lupu, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din Iași, care au confirmat deja prezența. Programul va continua cu sfânta Liturghie și se va încheia cu un moment de socializare.

Primul obiectiv al Fundației "Anton Durcovici" va fi crearea unei grădinițe cu program prelungit, obiectiv la care se lucrează intens în momentul de față. Toate activitățile vor contribui la progresul, prosperitatea și dezvoltarea Romanului și a zonei din punct de vedere educațional, social, religios, economic și cultural.

Fundația își propune să ajute copiii catolici, și nu numai, să-și dezvolte armonios aptitudinile fizice, morale, spirituale și să-și cultive facultățile intelectuale pentru a contribui la înfăptuirea binelui comun.

"Am întâlnit o echipă de oameni care vor cu adevărat să facă lucruri bune pentru comunitatea lor. Fiecare își aduce aportul în momentul de față pentru conturarea proiectelor. Preotul Pavel Chelaru, promotorul acestei inițiative, unește echipa", a spus Dragoș Toma, directorul fundației.

La evenimentul de duminică oricine dorește poate deveni membru al fundației prin completarea unui simplu formular de înscriere.

Membrii fondatori sunt: pr. Pavel Chelaru, av. Alexandru Iștoc, prof. Liliana Ianău, ec. Gema Miluț, ing. Viorica Spătaru, prof. Paula-Cristina Comăneanu, ing. Gelu Giurgilă și prof. Ovidiu Albert.

Fundația "Anton Durcovici"


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat