Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian (NT): Adeziunea în Acțiunea Catolică

Duminică, 3 decembrie 2017, 21 de adulți, 27 de tineri și 6 copii din Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Traian (NT) au depus adeziunea pentru a face parte din marea familie a Acțiunii Catolice.

Pentru a putea întâmpina cum se cuvine depunerea adeziunii, cei implicați - tinerii și adulții - ne-am adunat sâmbătă, 2 decembrie, în sala parohiei noastre pentru a face o zi de reculegere, necesară pentru un astfel de moment. Ziua am început-o cu rugăciune, recitând Laudele.

Imediat după rugăciune, părintele paroh a ținut o scurtă cateheză despre profetul Isaia, punctând în viața lui faptul că deși provenea dintr-o familie înstărită și el însuși se acuză că era păcătos, totuși răspunde chemării lui Dumnezeu de a fi profet, de a anunța oamenilor că Dumnezeu îi cheamă la convertire și, deci, la implicare.

Atmosfera a prins și mai multă culoare când am vizionat un film - Chocolat - din care am putut învăța multe. Nu trebuie să ne dăm biruiți niciodată, orice s-ar întâmpla: când ne propunem sau vrem ceva, trebuie să mergem până la capăt, chiar dacă vom întâmpina multe proleme sau piedici puse din păcate de semenii noștri.

Ziua de reculegere am încheiat-o participând la sfânta Liturghie.

Duminică a fost o zi specială, cu mari emoții pentru cei care au dorit să nu mai stea în anonimat și să se implice în slujba Bisericii, spre binele comun.

Sfânta Liturghie a început cu sfințirea coroanei de Advent și aprinderea primei lumânări - a profetului - de pe această coroană. Apoi, președintele Acțiunii Catolice din parohia noastră ne-a prezentat numele celor care au ieșit din anonimat: 6 copii, 27 de tineri și 21 de adulți.

În cadrul sfintei Liturghii, părintele paroh a sfințit cravatele, insignele și brățările pe care apoi le-a înmânat fiecărui membru.

După sfânta Liturghie am făcut mai multe poze, inclusiv cea de grup și, dacă ați văzut-o, ați realizat cât suntem de frumoși și ce lucruri minunate putem face împreună.

A fost o zi minunată și unică, pe care sigur nu o vom uita!

Roxana Măcincă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 decembrie: Traian (NT): Adeziunea în Acțiunea Catolică


 

lecturi: 41.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat