Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Zile de reculegere pentru tineri

"Cuvântul s-a făcut trup" - aceasta a fost tema zilelor de reculegere pentru tineri, la Casa "Maica Speranța" din Barticești, în perioada 27-29 decembrie 2017. Au participat 12 tineri din mai multe localități (Barticești, Bârgăoani, Roman, Bălușești).

Tinerii au fost însoțiți și ajutați de pr. Fernando Manni, FIM, pr. Iosif Ghența FIM, sr. Cecilia Radavoi SIM, sr. Alina Balint SIM și sr. Emerențiana Caponi SIM.

Tinerii participanți au venit la aceste zile de har cu dorința de a crește în credință, de a învăța să îl cunoască și să îl iubească mai mult pe Dumnezeu, să se deconecteze un pic de activitățile cotidiene pentru a trăi mai profund misterul și bucuria Crăciunului.

Zilele de reculegere s-au deschis cu prezentarea tinerilor și câteva jocuri de cunoaștere, urmate de prânz și diferite servicii (în sala de mese, la bucătărie, pregătirea lecturilor și rugăciunea credincioșilor pentru sfânta Liturghie...). După aceea a avut loc introducerea în tema fixată. S-a explicat și subliniat tinerilor importanța acestor zile, care merita trăite în liniște și fără prea mult zgomot. De aceea tinerii au fost invitați la o deschidere în fața lui Dumnezeu, la o reconciliere autentică, apropiindu-se de scaunul de Spovadă.

În aceste zile au fost prezentate patru cateheze cu tematici diferite cum ar fi: "Și Cuvântul s-a făcut trup", "Isus a venit să locuiască în mijlocul nostru", "Domnul vrea să ajungă la noi, să-l lăsăm să intre, să-l lăsăm să ne vorbească" și "Noi suntem temple ale Duhului Sfânt".

Din fiecare cateheză tinerii au desprins câte o învățătură din care au putut înțelege mai bine misterul și iubirea lui Dumnezeu față de noi, cum să îi iubim pe cei din jur și pe noi înșine.

Sfânta Liturghie celebrată în biserica parohială, în capela spitalului Barticești și la Casa "Maica Speranța" a fost în centru zilelor noastre de reculegere.

Nu au lipsit din program momentele de rugăciune comună (Laudele, Vesperele, Novena către Isus Iubirea Milostivă), ora de adorație în fața preasfântului sacrament, unde am simțit în mod deosebit prezența lui Isus, lăsându-l să vorbească inimilor noastre. Momentele de meditație personală, întâlnirea în grupul mare au dat fiecăruia prilejul de a încerca să pună în comun răspunsurile la diferitele întrebări și provocări care au fost adresate după fiecare cateheză.

Au dat culoare și momentele de distracție, jocurile și diferitele filmulețe cu privire la viața Maicii Speranța, dar și apropiate cu temele meditate.

În ultima zi ne-am adunat pentru a ne mărturisi trăirile, ideile, gândurile noastre de bine și recunoștință lui Dumnezeu și tuturor acelora care au contribuit la bunul mers al acestor zile.

Aproape toate concluziile au avut o idee comună și anume: de a duce în ambientele noastre bucuria trăită în aceste zile și de a trăi cu o mai mare intensitate și angajament credința noastră, în parohie, la școală, oriunde ne aflăm, ... în anul 2018, an dedicat de papa Francisc tinerilor!

Mulțumim din inimă bunului Dumnezeu pentru aceste zile minunate!

Familia Iubirii Milostive
și tinerii participanți

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-29 decembrie: Barticești: Zile de reculegere pentru tineri


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat