Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: La cumpăna dintre ani

În sărbătoarea Sfintei Familii de la Nazaret, 31 decembrie 2017, în Parohia Slănic Moldova și filiala Cerdac, șase familii au sărbătorit aniversarea căsătoriei lor. În zilele de 31 decembrie 2017 și 1 ianuarie 2018, Preasfințitul Aurel Percă s-a aflat în Parohia Slănic Moldova, unde a prezidat rugăciunea de sfârșit de an 2017 și început de an 2018.

În sărbătoarea Sfintei Familii de la Nazaret, 31 decembrie 2017, în Parohia Slănic Moldova și filiala Cerdac, șase familii au sărbătorit aniversarea căsătoriei lor în cadrul Liturghiei, în prezența întregii comunități, unde părintele paroh le-a dăruit binecuvântarea specială cu această frumoasă ocazie, îndemnându-i să rămână mai departe în armonie, înțelegere și iubire alături de cei dragi ai lor.

Seara am avut cinstea și onoarea de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, care, răspunzând invitației părintelui Benone Butacu, a dorit să se afle în parohia noastră la Slănic Moldova, pentru a trăi împreună cu credincioșii catolici clipe de înălțare și de speranță, atât la rugăciunea de sfârșit de an, la 31 decembrie 2017, cât și la sfintele Liturghii celebrate în filiala Cerdac și la Slănic Moldova, în ziua de 1 ianuarie 2018.

Preasfințitul Aurel ne-a îndemnat în cuvântul de învățătură, rostit la sfânta Liturghie, că Isus Cristos venit pentru noi este cel mai mare dar pe care ni l-a făcut cerul, în el vom găsi adevărata fericire, el este calea, adevărul și viața. Prin el, pruncul din Betleem, am primit iubirea Tatălui, viața sa dumnezeiască și tot ce poate fi mai sfânt și mai frumos. La îndemnul Excelenței Sale am primit și am prezentat înaintea Tatălui Ceresc, volumul cu 365 de pagini al Noului An 2018, ce s-a deschis în fața noastră, însoțiți fiind de prezența și rugăciunea Preasfinției sale.

În numele credincioșilor din parohia Slănic Moldova și împreună cu părintele nostru paroh Benone Butacu, cu surorile care activează în comunitatea noastră, în atmosfera păcii, a bucuriei Nașterii Domnului Isus, prezentăm toate sentimentele și toată credința noastră și îi dorim Preasfințitului Aurel Percă multă sănătate, un nou entuziasm în slujirea lui Cristos, un sfânt curaj pe drumul vieții în continuare, noi împliniri și realizări și... să nu uitați să reveniți pe aceste mirifice meleaguri.

Comunitatea credincioșilor din Slănic și Cerdac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 decembrie - 1 ianuarie: Slănic Moldova: La cumpăna dintre ani


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat