Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sărbătoarea familiei la Săbăoani

În sărbătoarea "Sfintei Familii, Isus, Maria și Iosif", marcată la 31 decembrie 2017, comunitatea din Săbăoani a fost în sărbătoare. În prezența Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar, fiu al comunității, nouăsprezece familii care au împlinit cinzeci de ani de căsătorie și o familie care a împlinit șaizeci de ani de căsătorie și-au reînnoit făgăduințele făcute la Căsătorie.

În cadrul cuvântului de zidire, Preasfințitul Aurel Percă a subliniat trăsăturile familiei din Nazaret și a scos în evidență viața exemplară a celor douăzeci de familii aflate în sărbătoare. În actualul context social, familia experimentează o criză, iar Preasfințitul a dat comunității spre exemplu aceste familii care au rămas unite și fidele legământului pe care l-au făcut în fața Domnului și a comunității, în ciuda tuturor dificultăților și crizelor din viața fiecăruia. Familia se fondează pe iubire, pe respect, pe înțelegere, iar momentele de rugăciune și luarea mesei împreună fac ca membrii familiei să rămână uniți și să crească în credință.

Părintele paroh Irinel-Iosif Iosub, plin de recunoștință, și-a exprimat bucuria și mulțumirea față de aceste familii și față de întreaga comunitate pentru curajul și statornicia de care au dat dovadă. Totodată a mulțumit și pentru susținerea pe care Preasfințitul o acordă întregii comunități din Săbăoani, atât în zile de sărbătoare, cât și în zile mai puțin fericite.

Părintele paroh a mulțumit și i-a felicitat pe toți cei care s-au implicat pentru organizarea acestui eveniment, menționând îndeosebi reprezentanții autorităților civile locale și alții: Valeria Dascălu, primar al localității, Iosif Antoci, viceprimar, membrilor Consiliului Local și alții. Părintele i-a îndemnat la unitate, pentru că numai împreună se pot face lucruri frumoase și durabile. De asemenea, a transmis un cuvânt de încurajare și urări de bine și de unitate tuturor celor prezenți la acest moment de sărbătoare.

Celebrarea s-a încheiat cu intonarea imnului Te Deum.

Consiliul Local împreună cu părintele paroh, susținând și prețuind familiile din satul nostru, au oferit familiilor jubiliare flori și o icoană a Sfintei Familii, ca semn de prețuire și mulțumire pentru exemplul pe care îl oferă întregii comunități.

La sfârșitul sfintei Liturghii, tinerii din comunitatea Săbăoani au prezentat un program artistic, incluzând o agapă frățească, în cadrul căruia nu a lipsit tradiționala felie de cozonac.

Le dorim tuturor familiilor sărbătorite La Mulți Ani și tuturor celor care luptă pentru apărarea familiei, har și binecuvântare de la Dumnezeu.

Eronim Vârgă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 decembrie: Sărbătoarea familiei la Săbăoani


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat