Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lumina păcii de la Betleem a ajuns la Iași, Roman și Pildești

Vineri, 22 decembrie 2017, ne-am adunat plini de bucurie toți cercetașii din Moldova pentru a participa la ceremonialul intitulat "Lumina păcii de la Betleem" ce a avut loc la catedrala catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Cercetașii au participat la a 22-a ediție a acestui ceremonial. Anul acesta lumina a fost împărțită pe data de 16 decembrie la Viena, unde a fost prezentă și delegația României, formată din 40 de lideri, seniori, exploratori, temerari și câțiva părinți însoțitori din București, Râmnicu-Vâlcea, Constanța, Bacău și Pildești.

Printre participanți s-a numărat și Veridiana Mîrț, lider din Centrul Local "Adormirea Maicii Domnului" Pildești, ea aducând lumina de la Viena la Iași, unde a fost celebrată sfânta Liturghie de către Preasfințitul Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iași, în cadrul căreia cercetașii au participat activ. Predica a fost susținută de părintele Leonard Farcaș, lider cercetaș, care ne-a explicat ce înseamnă adevărata lumină și rolul ei în viețile noastre. De asemenea, ne-a fost prezentată misiunea noastră, și anume aceea de a fi făuritori de lumină.

După sfânta Liturghie, activitatea din cadrul ceremonialului a fost continuată cu ambianța creată de cântarea colindelor pentru episcopii Petru Gherghel și Aurel Percă. Fiind în atmosfera Crăciunului, ne-am bucurat și ne-am simțit bine împreună. După colinde, a urmat un moment animat cu jocuri, care a favorizat prietenia între participanți.

La Pildești ceremonia de împărțire a luminii a avut loc tot la 22 decembrie, în cadrul Liturghiei de seară. În parohiile catolice din Roman: "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", "Fericitul Ieremia", "Inima Neprihănitei" și "Isus, Bunul Păstor", Lumina păcii a ajuns, sâmbătă, 23 decembrie, de unde au putut să o ia și cei interesați să o aibă acasă în seara de Crăciun.

Așadar, și anul acesta proiectul "Lumina Păcii de la Betleem" a reprezentat o reușită pentru că și-a îndeplinit scopul, acela de a ne aduce bucurie și speranță în suflet și de a fi făuritori de lumină.

Diana Mîrț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 decembrie: Lumina păcii de la Betleem a ajuns la Iași, Roman și Pildești


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat