Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Ducând vestea cea bună bolnavilor de la spitalul din Pădureni-Grajduri

Mai mulți membri vincențieni și alți câțiva credincioși din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași au mers marți, 26 decembrie 2017, să ducă vestea cea bună a nașterii lui Isus bolnavilor de la spitalul Pădureni-Grajduri.

Pregătirea pentru vizita de la spitalul de la Grajduri a început în ziua de duminică, 17 decembrie 2017, când preoții comunității au anunțat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa donând bani pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne așteaptă an de an. La 24 decembrie 2017, credincioșii din comunitate, prin dărnicia de care au dat dovadă, au făcut posibilă pregătirea a 400 de pachete.

În momentul în care s-au adunat banii, am văzut părinți dându-le bani copiilor lor și îndemnându-i să ofere. Mi-a plăcut enorm gestul lor și aici putem vorbi mult despre puterea exemplului. Darurile lui Dumnezeu vin spre noi prin copii buni, părinți buni, preoți buni.

Membrii vincențieni s-au mobilizat, au făcut cumpărăturile și, împreună cu tinerii, au pregătit pachetele. Marți, 26 decembrie 2017, s-au deplasat la Spitalul de la Pădureni-Grajduri.

Pregătirea bolnavilor pentru a-l primi pe Isus în inimile lor a fost făcută cu multă grijă și dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente, peste 30 la număr, și animată de organistul Daniel Duma prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare.

Cuvântul de la predică a părintelui paroh, Petru Sescu, ne-a îndemnat pe fiecare dintre noi să trăim bucuria nașterii lui Isus, să primim această veste cu sufletul deschis. De asemenea, a spus să ne gândim la Dumnezeu iubire, bunătate. Dumnezeu cel infinit a luat un trup și a locuit între noi. Să avem ochi ai credinței și să vedem frumosul, binele din jurul nostru. Cei care îl primesc, au ocazia să devină fii ai lui Dumnezeu, prin spovadă și luând sfânta Împărtășanie. Părintele le-a vorbit bolnavilor despre gestul de bunătate, de iubire și fraternitate făcut de credincioșii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", despre dorința lor de a fi în comuniune pentru că toți suntem familia lui Dumnezeu.

Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea "Tatăl nostru", s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ținut de mână și au transmis dorințele lor de iubire și iertare. La împărtășanie, bolnavii care nu au primit sfintele sacramente au fost binecuvântați de părintele. Liniștea de pe chipul lor ne-a transmis că Isus a ajuns și la inima lor.

După slujbă, bolnavii prezenți au primit câte un pachet cu produse alimentare și câte un cuvânt bun. Am văzut imaginea bucuriei, au zâmbit, chiar dacă, poate, a fost doar pentru o zi. Fie ca lumina blândă și caldă a Crăciunului să le aducă alinare în suferința lor. Bolnavii care nu au participat la sfânta Liturghie au primit și ei câte un pachet pentru a trăi împreună bucuria sărbătorilor de Crăciun.

Mulțumirile și aprecierile se îndreaptă către toți "ostenitorii" binecuvântați implicați în această activitate: enoriașilor parohiei, membrilor SVP, preoților, tuturor celor care s-au implicat în a face cumpărăturile, pachetele și, nu în ultimul rând, celor care și-au pus la dispoziție mașinile pentru a asigura transportul.

Agnesa Magdici

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 decembrie: Iași: Ducând vestea cea bună bolnavilor de la spitalul din Pădureni-Grajduri


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat