Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Celebrările de Crăciun

Liturghia din Noaptea de Crăciun 2017 a început la ora 21.00 cu procesiunea preoților din comunitate până la altar, iar părintele diacon Paul Roca l-a adus pe pruncușorul Isus. Părintele decan, Isidor Dâscă, după ce l-a prezentat comunității pe pruncușorul Isus și l-a așezat în iesle, a prezidat sfânta Liturghie din Noaptea sfântă.

Sfânta Liturghie a fost animată de cântările corului parohial dirijat de părintele Iulian Claudiu Petrea. În atmosfera de așteptare și rugăciune în care se afla întreaga comunitate adunată, a răsunat cântul "Gloria in excelsis Deo" într-o explozie de lumină, semn al bucuriei că s-a născut pruncul divin. La predică părintele decan a accentuat faptul că în pruncul de la Betleem Dumnezeu ne oferă darul cel mai de preț ca expresie a iubirii sale nemărginite față de oameni. La sfârșitul Liturghiei, părintele Isidor a transmis credincioșilor mesajul Preasfințitului Petru Gherghel din Scrisoarea pastorală de Crăciun.

Această sărbătoare a fost precedată de câteva zile de pregătire intensă, când credincioșii s-au împăcat cu Dumnezeu pregătindu-i pruncului de la Betleem un suflet curat.

În Ziua de Crăciun sărbătoarea comunității a continuat cu Liturghia de la 10.30 când părintele decan a împărtășit bucuria nașterii lui Isus cu credincioșii prezenți în număr mare. La sfânta Liturghie de la ora 12.00 copiii comunității s-au alăturat păstorilor și magilor pentru a-l vedea și a-l adora pe pruncul Isus din iesle. După sfânta Liturghie ministranții au prezentat sceneta de Crăciun Regele și Regele-regilor sub îndrumarea părintelui Leonard Farcaș. La sfârșit a venit și Moș Crăciun, cel mult așteptat, cu darurile sale.

După sfânta Liturghie de seară corul tinerilor a cântat câteva colinde pe ritmul instrumentelor, făcând ca bucuria Crăciunului să vibreze cu și mai multă intensitate în inimile credincișilor. Din cele cântate au făcut parte: Gazde mari nu mai dormiți, Slavă în ceruri, Azi s-a născut Emanuel, Moș Crăciun, Veste-am adus, Aleluia, Feliz Navidad.

Redacția Biserica și viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-25 decembrie: Bacău "Sfântul Nicolae": Celebrările de Crăciun


 

lecturi: 43.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat