Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lumina păcii de la Betleem la Lleida în Spania

Vineri, 22 decembrie 2017, a ajuns și la Lleida Lumina păcii de la Betleem.

Distribuirea păcii de la Betleem este o tradiție începută în anul 1989 de către cercetașii austrieci, în colaborare cu radioteleviziunea publică. În fiecare an, de atunci, un copil cercetaș călătorește într-o zonă în care există conflict armat pentru a aprinde acolo Lumina păcii, care apoi se împarte în Viena la peste 30 de țări din toate continentele.

Copilul care a dus anul acesta lumina la Viena este din localitatea Hochburg, locul de naștere a compozitorului Franz Xaver Gruber (1787-1863), autorul colindei "Noapte de vis", cântec declarat de către UNESCO Patrimoniu Cultural Imaterial al Umanității.

Sub motoul "Suntem pământ", moto care invită la a reflecta asupra modelelor actuale de consum și supraexploatarea resurselor pământului, a fost primită și în Catalonia Lumina păcii. La Lleida, lumina a rămas aprinsă la ieslea din curtea primăriei, primarul orașului urând tuturor ca această lumină să fie o lumină de fraternitate și de iubire, care să ia locul războiului în atâtea locuri din lume unde răul se manifestă într-o formă sau alta.

Așa cum e deja tradiție, corul comunității noastre a participat la acest ceremonial printr-un mic recital de colinde în piața orașului. Glasurile noastre, acompaniate de sunetul pianului și de cel al oboiului, au vestit tuturor că Isus se naște în inimile noastre, ale tuturor, dacă îi facem loc, dacă lăsăm lumina să alunge întunericul din sufletele noastre, că el este singurul care poate aduce pacea, chiar și acolo unde pare imposibil.

Aceeași veste, apoi, am dus-o cântând la casa sacerdotală, unde alături de preoții din dieceză am împărtășit bucuria nașterii Mântuitorului.

De aici, de la aproximativ 3.000 de kilometri distanță, într-o perioadă de convulsii sociale, în care, mai mult ca niciodată, societatea are nevoie de pace și de lumină, urăm tuturor celor de acasă sărbători minunate, pline de pace, de lumină și de iubire.

Florentina Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 decembrie: Lumina păcii de la Betleem la Lleida în Spania


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat