Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Momente de sărbătoare în Grădinița "Sfânta Ana"

Într-o atmosferă de basm, într-o zi minunată de decembrie, prin implicarea cu multă dăruire a celor trei cadre didactice (Daniela Andrieș, Elvira Ghiurca, Maricica Roca) și sub supravegherea atentă a surorilor Congregației "Notre Dame de Sion", în Grădinița "Sfânta Ana" din Săbăoani, în ziua de vineri, 22 decembrie 2017, s-a desfășurat cu multă bucurie serbarea Bradul credincios, serbare prilejuită de cel mai mare miracol înfăptuit pe pământ - Nașterea Pruncului Isus.

După o perioadă de pregătire intensă în care cei 65 de preșcolari au simulat cu interes unele dintre cele mai interesante și atractive roluri, în ziua de 22 decembrie cu toții au fost pregătiți să fie una cu personajul. Au îmbrăcat cu mari emoții costumele special pregătite și rând pe rând, ajutați de povestitori, și-au făcut simțită prezența în holul mare al grădiniței, hol care a devenit parcă neîncăpător datorită numărului mare al părinților prezenți la acest moment de adevărată bucurie. Alături de noi, de părinții copiilor și de surorile Congregației "Notre Dame de Sion" a fost părintele paroh de la biserica "Sfântul Mihail", Irinel-Iosif Iosub, care a transmis cu emoție cuvinte de salut părinților prezenți și de încurajare copiilor și educatoarelor, dorind tuturor sărbători pline de bucurie, de pace și armonie sufletească.

Ca în povestirea evanghelică, și noi am avut parte astăzi de o povestire spusă și interpretată de copii pentru toți cei prezenți la sărbătoare. Au coborât astfel printre noi, în sunet de colinde, pacea, credința, iubirea și speranța, aducând mulți îngerași, pe Maria și Iosif care și-au căutat ca odinioară găzduire și negăsind au poposit din nou în grajd.

Respectând întocmai tradiția creștină, la iesle au venit cei trei crai din răsărit și păstorașii aducând fiecare darul lor. Acum, ca și atunci, a fost prezent în povestire împăratul Irod care, deranjat fiind de acest eveniment - al nașterii copilului Isus, și-a trimis soldații "să rezolve cazul". Ochii lui Dumnezeu au vegheat asupra pământului, și cu toate strădaniile soldaților, povestirea a avut și de această dată un final fericit - Iosif și Maria au reușit să-l salveze pe Mesia, ajutați fiind de un brad care i-a adăpostit sub ramurile lui. Așa au înțeles și copiii unul dintre motivele pentru care de Crăciun se împodobește bradul și nu un alt pom.

Bucuria acestei zile și a acestei sărbători a crescut în intensitate, mai ales pentru copii, când spre finalul serbării și-a făcut simțită prezența și Moș Crăciun al cărui sac era plin cu daruri. Obosit de atâta drum s-a așezat lângă brad de unde a ascultat câteva poezii și urături după care a împărțit tuturor copiilor cadourile mult așteptate, felicitându-i pentru spectacolul minunat pe care l-au oferit părinților și pentru modul și mai minunat în care sunt pregătiți să sărbătorească Crăciunul.

Suntem convinși că această zi va rămâne una memorabilă pentru copii și pentru părinții acestora, dar și pentru întreaga comunitate din Săbăoani, comunitate în mijlocul căreia grădinița desfășoară de mai bine de 20 de ani un proces instructiv-educativ de calitate în care respectul față de părinți, dragostea față de copii și sentimentul misiunii împlinite sunt cele mai importante.

Dorim tuturor ca de sărbători să fie plini de iubire, de pace și de speranță, iar prin credință să trăiască un Crăciun cu adevărat binecuvântat!

Prof. Daniela Andrieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 decembrie: Săbăoani: Momente de sărbătoare în Grădinița "Sfânta Ana"


 

lecturi: 42.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat