Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Primii ok la minune, pas înainte pentru Paul al VI-lea sfânt

De Iacopo Scaramuzzi

Paul al VI-lea, beatificat în 2014 de papa Francisc, face un pas spre sanctificare.

Într-un articol special intitulat "Va fi anul lui Paul al VI-lea sfânt", săptămânalul Diecezei de Brescia, La voce del popolo, scrie că la 13 decembrie teologii de la Congregația pentru Cauzele Sfinților a aprobat o minune atribuită mijlocirii papei Montini după ce o primă "cale liberă" a fost dată de comisia medicală din aceeași Congregație vaticană. În acest moment este necesar ca să se exprime cu privire la aceeași minune cardinalii de la Congregație și, în sfârșit, papa.

Minunea - însă ziarul diecezan brescian nu-i dă numele - este cu privire la o fetiță de origini veroneze, Amanda, care a supraviețuit timp de câteva luni riscului de avort.

Papa Francisc l-a beatificat pe predecesorul său la 19 octombrie 2014, la încheierea Sinodului extraordinar al Episcopilor despre familie.

"Glasul este așa de insistent și pașii așa de rapizi încât totul arată că anul 2018 va fi anul canonizării fericitului Paul al VI-lea", scrie ziarul diecezan brescian. "Ultima etapă oficială a fost la 13 decembrie în comisia teologică. Minunea atribuită mijlocirii lui Giovanni Battista Montini cu privire la vindecarea unui fetus la vârstă prenatală în 2014 a fost aprobat. Mama în așteptare cu riscul de avort, din provincia de Verona, a venit la puține zile de la beatificarea lui Montini la Brescia, la Sanctuarul Harurilor, pentru a-l ruga pe papa abia beatificat. Se va naște după aceea o fetiță care și astăzi este sănătoasă. După medici și teologi mai rămân câțiva pași de făcut: trecerea în comisia cardinalilor, aprobarea definitivă a papei și consistoriul cu anunțul oficial și definirea datei. Dar în acest moment certitudinea este aproape mai mult decât o speranță. Luna octombrie ar putea să fie cea potrivită. De la 3 la 28 octombrie la Roma se va celebra a XV-a Adunare ordinară a Sinodului Episcopilor despre tineri și vor veni în Vatican prelați din toată lumea. Ce ocazie mai bună ar putea fi pentru a-l canoniza, după sfântul Ioan al XXIII-lea, în fața unei porțiuni așa de consistente a colegiului episcopal pe celălalt pontif al Conciliului al II-lea din Vatican? Probabil primele trei duminici din octombrie chiar dacă duminica cea mai acreditată pare astăzi aceea din 21. Oricum, mai devreme sau mai târziu, dar în 2018 Paul al VI-lea va fi sfânt! Mulțumim lui Dumnezeu. Lui îi încredințăm anul care va veni".

(După Vatican Insider, 21 decembrie 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat