Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Zi de reculegere pentru personalul medical și social

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, la Casa Surorilor Providenței din Iași s-a desfășurat o zi de reculegere pentru personalul medical și social. Aceasta a fost organizată de Oficiul pentru Pastorația Bolnavilor din cadrul Diecezei de Iași și Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu" al Centrului Diecezan Caritas Iași. Au participat cadre medicale și sociale, care lucrează în spitale și în structurile socio-caritative din Dieceza de Iași. Grupul a fost însoțit de pr. Eugen Robu, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Bolnavilor.

Ziua a început în capela surorilor, unde pr. Eugen Robu a prezentat prima meditație, Valoarea vieții umane. Părintele spunea că viața umană apare ca cel mai măreț mister din ordinea lucrurile existente. Viața este, de la început, un dar care îi este încredințat omului din bunăvoința lui Dumnezeu, care a dorit să aibă în om un interlocutor căruia să-i poată comunica iubirea sa veșnică. În timp ce primește viața ca dar, omul devine colaboratorul Creatorului pentru realizarea deplină a vieții sale conform planului originar.

Apoi, am avut bucuria de a fi încântați de un grup de artiști, de la Filarmonica din Iași, care au susținut un concert din opera lui J.S. Bach - Arii din cantate pentru tenor, flaut, violoncel și clavecin.

Sfânta Liturghie a fost în centrul zilei. Uniți în jurul altarului participanții au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul anului.

După amiază, pr. Eugen Robu la a doua meditație ne-a vorbit despre Viața ca slujire. Părintele i-a invitat pe participanți să-i ceară lui Isus milostiv, prin mijlocirea Mariei, să fie dispuși la slujirea celor nevoiași și în mod concret a fraților noștri bolnavi. Înțelepciunea inimii înseamnă a sta cu fratele. Timpul petrecut alături de cel bolnav este un timp sfânt. Înțelepciunea inimii înseamnă a ieși din sine spre fratele care are nevoie de noi. Înțelepciunea inimii înseamnă a fi solidari cu fratele fără a-l judeca. Caritatea are nevoie de timp, timp pentru a-i îngriji pe cei bolnavi și timp pentru a-i vizita.

Ziua de reculegere s-a încheiat cu procesiunea de aprindere a celei de a treia lumânări din Advent și un moment de adorație euharistică.

Adriana Ianuș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 decembrie: Iași: Zi de reculegere pentru personalul medical și social


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat