Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică: Itinerare spirituale pentru Advent și Crăciun

Iată-ne din nou în timpul Adventului!

Ca de fiecare dată, și în acest an, Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași vine cu o propunere concretă de itinerare spirituale care să fie de ajutor în trăirea unui timp binecuvântat, așteptându-l pe Pruncușorul Isus. Itinerarele sunt specifice celor trei sectoare, adaptate pe categorii de vârstă, după cum urmează.

Pentru sectorul copii, materialul propus are titlul În așteptarea lui Isus. Acest material este propus săptămânal, duminică de duminică, astfel încât Isus să nu îi găsească pe copii pe nepregătite! Toți cei mici sunt invitați să parcurgă acest drum, să-și sfătuiască și pe prietenii să îl urmeze, să se roage împreună, pentru ca astfel să crească în prietenia cu Isus, să aibă mai multă credință și să se bucure din plin de sărbătoarea nașterii sale. Materialul pentru duminicile din Advent poate fi descărcat de aici> www.aciasi.ro/download/14709/.

Pentru sectorul tineri, itinerarul va consta într-un blog - http://itinerar-advent2017.blogspot.ro - cu postări zilnice ce cuprind o scurtă meditație și o rugăciune a unui tânăr membru în Acțiunea Catolică. Prin "Drumul spre acasă: o călătorie a sufletului", fiecare tânăr este invitat să primească călăuza Cuvântului lui Dumnezeu ce îl va însoți zi de zi, să-și găsească un timp de liniște și de meditație, să ia hotărâri concrete pe care să le pună în practică, pentru ca astfel întreaga sa viață să se transforme, iar sărbătoarea Nașterii lui Cristos să îl găsească mai plin de strălucire și de pace.

Sectorul adulți se bucură în continuare de foaia lunară "Glasul Acțiunii". Numărul din această lună are ca temă Evanghelizatori cu duh. Tema aleasă pentru acest număr se referă tocmai la faptul că un creștin este chemat să mărturisească Evanghelia atât prin rugăciune, cât și prin acțiune; atât prin sărbătoare, cât și prin implicare. Materialul poate fi descărcat de aici: www.aciasi.ro/download/14699/.

Cu mare bucurie vă încurajăm pe fiecare să folosiți cu încredere aceste materiale propuse de asociația noastră atât în grupul parohial, cât mai ales pentru propria creștere spirituală, în așteptarea celui mai mare dintre oameni: micul Isus.

Să avem cu toții un timp al Adventului binecuvântat!

Raluca Cocuț


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat