Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Colegiul Național "Ferdinand I" la 150 de ani de existență

Prilej de bucurie și har in zi de sărbătoare! O zi minunată. Ziua de luni, 20 noiembrie 2017 a debutat cu un "Te Deum" prezidat de ÎPS Ioachim Băcăoanu, episcop al Romanului și Bacăului, în prezența conducerii colegiului, a foștilor directori și mulți elevi, a oficialităților locale și centrale și a unui număr mare de preoți, actuale cadre didactice sau foști elevi ai acestui colegiu. La sfârșitul celebrării s-a dezvelit și o placă comemorativă ca aducere aminte. Din partea Bisericii Catolice a fost prezent pr. Lucian Adam, inspector zonal, religie romano-catolică.

Ziua a continuat cu intrarea la clase și mai mulți preoți au conferențiat sau au condus dezbateri pe tema "Tinerii între libertate și responsabilitate". Sărbătoarea a continuat și în încheierea manifestărilor din această zi a avut loc și concert aniversar la Ateneul din urbea bacoviană. Diferite manifestări aniversare vor continua întreaga săptămână.

"Prezența părintelui părintelui Lucian Adam a fost mai mult decât o cupă plină... am simțit, am auzit glasul cunoscut al păstorului. «Tinerii între libertate și responsabilitate» părea o temă prin care vom fi trași de urechi... dar nu! Părintele ne-a vorbit atât de aproape încât am simțit că ne vrea doar binele, oriunde am fi! Nu filozofii, nu teorii. Ești liber, dar responsabil. Ne-am bucurat că ne-a recunoscut: de la Mir, sfințirea caselor, sfânta Liturghie și de la diferite activități organizate de Biserică. Mulțumim, părinte Lucian, mulțumim, doamnă prof. Maricica Bejenaru! Mulțumim directorilor Colegiului «Ferdinand I»", au fost cuvintele scrise de unul dintre elevii colegiului.

Lorenzo Moraru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 noiembrie: Bacău: Colegiul Național "Ferdinand I" la 150 de ani de existență


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat