Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A XI-a ediție a campaniei "Un milion de stele" va fi duminică, 12 noiembrie 2017

Centrul Diecezan Caritas Iași organizează duminică, 12 noiembrie 2017, ora 19.00, cea de-a XI a ediție a campaniei de solidaritate și strângere de fonduri "Un milion de stele". Acțiunea va avea loc în aula "Anton Durcovici" din catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Prin organizarea acestei acțiuni de solidaritate, ne-am asociat încă din anul 2007 acțiunilor similare din Caritas Europa, cu scopul de a sensibiliza credincioșii și cetățenii și de a-i îndemna să fie solidari cu persoanele care trăiesc în sărăcie și care sunt excluse social. A aprinde o lumânare într-un spațiu public, în cadrul evenimentului, reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate.

Prin acest eveniment dorim să dăm curs și inițiativei lansată de Sfântul Părinte papa Francisc de a celebra Ziua mondială a săracilor, stabilită pentru duminică, 19 noiembrie 2017.

Sub titlul "Să nu iubim cu vorba, ci cu fapta", suveranul pontif amintește creștinilor și tuturor oamenilor de bunăvoință faptul că "nu avem voie să ne gândim la cei săraci numai ca destinatari ai unei practici bune de voluntariat care trebuie făcută o dată pe săptămână, sau cu atât mai puțin de gesturi ocazionale de bunăvoință pentru a pune conștiința în pace. Dacă vrem să-l întâlnim realmente pe Cristos, este necesar să-i atingem trupul în trupul rănit al săracilor, ca o comparație cu împărtășirea sacramentală primită în Euharistie. De aceea, suntem chemați să întindem mâna către cei săraci, să-i întâlnim, să-i privim în ochi, să-i îmbrățișăm, pentru a-i face să simtă căldura iubirii care frânge cercul singurătății. Mâna lor întinsă spre noi este și o invitație de a ieși din certitudinile și comoditățile noastre și să recunoaștem valoarea pe care o constituie sărăcia în ea însăși." (Din Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru Prima Zi Mondială a Săracilor, rostit la 14 iunie 2017)

Anul acesta, la Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași, prin intermediul Domeniului Copii, Tineri, Familii, își mobilizează toate eforturile pentru a aduce o rază de soare în viața beneficiarilor din cadrul acestui domeniu. Fie că este vorba de familii aflate la marginea societății, copii care visează la o copilărie mai bună sau tineri care au nevoie de o mână întinsă spre viitor. Gestul aprinderii unei lumânări, înseamnă totodată aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună.

Tot în cadrul acestui eveniment va fi organizat și un stand cu obiecte expuse spre vânzare, realizate de beneficiarii, voluntarii și personalul de la trei programe Caritas, respectiv Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco", Centrul de Plasament "Sfântul Iosif" și Centrul de Resurse pentru Familii.

Sumele colectate vor fi destinate beneficiarilor domeniului Copii, Tineri, Familii.

În aceeași zi evenimentul "Un milion de stele" se va desfășura încă în nouă comunități în care se vor colecta fonduri pentru susținerea beneficiarilor programului de Îngrijire la domiciliu: Iugani - biserica "Sfânta Fecioară Maria, Regină", Mircești - Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria", Răchiteni -biserica "Sfântul Anton de Padova", Pîrgărești - biserica "Sfântul Mihail" din Satu-Nou, Săbăoani - biserica "Sfântul Mihail Arhanghel", Huși - Parohia "Sfântul Anton", Oțeleni - Parohia "Sfânta Ana", Faraoani - Parohia "Sfântul Mihail" Valea Mare, și Suceava - biserica "Sfântul Ioan Nepomuk".

Acțiunea face parte din proiectul "Dezvoltarea și promovarea spiritului social-caritativ în regiunea NE a României", finanțat de SC Conex Distribution S.A., prin care ne propunem să promovăm și să dezvoltăm spiritul social-caritativ în zece comunități din regiunea NE prin organizarea unei campanii de sensibilizare, cu privire la persoanele aflate în dificultate socială și prin dezvoltarea, menținerea și motivarea unei rețele de voluntariat.

Partenerii media ai campaniei sunt TVR Iași și Radio România Iași.

Duminică, 12 noiembrie 2017, vom aprinde o stea pentru susținerea celor nevoiași!

Și dumneavoastră sunteți una din milioanele de stele care pot susține un destin.

Vă așteptăm să ne fiți alături!

Centrul Diecezan Caritas


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat