Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: "Tu ești prețioasă în ochii lui Dumnezeu". Întâlnire pentru tinere

Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret au organizat, între 29 noiembrie și 1 decembrie 2017, întâlnirea vocațională cu tema "Tu ești prețioasă în ochii lui Dumnezeu", la care au participat 18 tinere.

29 noiembrie - 1 decembrie 2017. Pentru mulți acestea sunt doar date din calendar. O perioadă de timp trăită poate în monotonie, tristețe și poate cu același tipar obișnuit: școală, acasă, treabă. Pentru noi însă a fost un timp divin. Un timp în care ne-am deschis inimile, le-am învățat cum să bată pentru Dumnezeu.

Și totuși, de unele singure, nu puteam da culoare acestor zile. Ne-au ajutat Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret. Cu răbdare și iubire ne-au învățat cum să descifrăm glasul sufocat al inimilor noastre, acel glas care strigă după iubire. Și cine ne iubește mai mult decât Dumnezeu? Fără iubirea lui nu putem trăi, nu putem ierta, nu putem să îi iubi la rândul nostru pe ceilalți.

Au fost doar trei zile, însă inima noastră s-a luminat mult. Diferitele activități pregătite cu mare atenție, lectio divina, adorația euharistică, participarea la sfânta Liturghie, Spovada, vizionarea filmului "Baraca", jocurile ne-au transmis faptul că suntem prețioase în ochii lui Dumnezeu, că el ne-a gravat pe palmele sale și că, asemenea unui tată care își iubește puternic fiica, ține poza noastră pe noptiera sa.

În ultima noapte l-am privit pe Isus prezent în preasfântul sacrament, l-am adorat, am cântat, am citit rugăciunile compuse de noi în timpul meditației pe care am făcut-o în dimineața zilei respective. Iată una dintre aceste rugăciuni, compusă de Denisa:

"Nu te-am văzut niciodată și totuși îți văd chipul în fiecare persoană. Nu te-am auzit niciodată și totuși știu că tu mă strigi, mă chemi la tine. Nu te-am cunoscut niciodată și totuși știu că ocup un loc important în inima ta.

Tăticul meu drag, te iubesc din tot sufletul meu, mereu am putut vorbi cu tine mult mai des decât cu tatăl meu pământesc. Sunt unele lucruri pe care ți le-am spus doar ție. Ești singurul căruia am curajul să mă abandonez fără a avea grija viitorului. Te simt mereu lângă mine.

Te rog să fii mereu prezent când am nevoie de tine, să mă călăuzești prin întunericul necunoașterii, să mă duci pe cărarea cea dreaptă și să mă ajuți să înțeleg mai bine scopul meu pe pământ. Îți mulțumesc pentru tot și te voi avea mereu în inima mea. Ești cel mai bun tată".

Sentimentele sunt copleșitoare. Dumnezeu ne cunoaște în adâncul inimii. El ne însoțește mereu pe drumul vieții și nu ne va părăsi niciodată.

Miruna

(Corespondență trimisă de sr. Joanna Maksim)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 noiembrie - 1 decembrie: Siret: "Tu ești prețioasă în ochii lui Dumnezeu". Întâlnire pentru tinere


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat