Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Închiderea Anului Jubiliar la Fatima

Într-o zi minunată de toamnă, cu soare încântător, cum nu mai văzuse Fatima de o săptămână, în Solemnitatea lui Cristos, Regele Universului, duminică, 26 noiembrie 2017, au avut loc ceremoniile de închidere a Anului Centenar al aparițiilor de aici din anul 1917.

Aceste ceremonii au început la ora 10.00, prin recitarea sfântului Rozariu în fața Capelei Aparițiilor, în prezența episcopului de Leiria-Fatima, PS António Augusto dos Santos Marto. A urmat la ora 11.00, în bazilica "Sfânta Treime", sfânta Liturghie pontificală prezidată de episcopul locului însoțit de PS Serafim de Sousa Ferreira e Silva, episcop emerit de Leiria-Fatima, și de PS Augusto César Alves Ferreira da Silva, episcop emerit de Portalegre-Castelo Branco. Au mai concelebrat 50 de preoți din diferite țări, pelerini la Fatima.

În bazilică presa a confirmat prezența a peste 7.000 de credincioși, localnici, dar și pelerini din Italia, Spania, India, Franța (grup pe care am avut bucuria de a-l însoți), Polonia, Croația, Ucraina, Filipine și Irlanda.

După distribuirea sfintei Împărtășanii a urmat procesiunea spre Capela Aparițiilor, în fața mergând crucea procesională, dar însoțită de un steag special al mișcării Apostolatul Mondial de Fatima.

În fața Maicii Domnului s-a dat citire salutului Sfântului Părinte papa Francisc, prin care episcopul locului era delegat special pentru a prezida această celebrare și pentru a împărți celor prezenți binecuvântarea și indulgența specială pentru această zi.

În încheiere, episcopul António a spus că Anul Jubiliar se încheie, dar Maica Domnului de la Fatima va continua mereu să ofere credincioșilor, care apelează la ea, darul păcii și continuă să vorbească despre milostivirea lui Dumnezeu.

Pr. Iosif Dorcu


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat