Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Martin Benedict evocat la Livorno

Miercuri, 22 noiembrie 2017, a avut loc la Livorno (Italia) evenimentul "Martin Benedict, medicul celor din urmă și franciscan tăcut. Un model de mărturie pentru dezvoltarea Serra în estul Europei".

În cuvântul său de salut pr. prof. Piotr Kownacki, director al Centrului de Documentare și Mișcare Ecumenică Italiană, a afirmat: "Prin slujitorul lui Dumnezeu Martin Benedict vedem încă o dată cum nici o putere umană, fie ea cât de mare, nu poate pune limită harului dumnezeiesc care lucrează în lume". Pentru dr. Giacomo Sargenti, președintele Serra Club din Livorno, Martin Benedict "este omul vremurilor noastre, al existenței noastre zilnice".

ES Simone Giusti, episcop de Livorno, a fost surprins de trăsăturile deosebite ale medicului franciscan și a subliniat că "în fața autorităților ateo-comuniste Martin plătește prin sacrificiu, dar nu se pleacă, nu cedează... El este o explozie de umanitate... Este un martir al credinței".

Pentru ES Liviu-Petru Zăpîrțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Martin Benedict "este un martir al credinței, demn urmaș al Sfântului Francisc de Assisi, exemplul nefericitului destin al poporului care trăiește în grădina Maicii Domnului".

Au mai luat cuvântul: dr. Monica Leonetti Cuzzocrea, responsabilă Cooperatori Paolini din Livorno, pr. Eusebio Bejan, vicepostulator al cauzei Martin Benedict, pr. Silvestru Bejan, director al Centrului Franciscan Internațional de Dialog de la Assisi.

În reflecția concluzivă, dr. Guido Guastalla, reprezentantul Comunității Evreiești din Livorno, a afirmat: "Amintirea medicului Martin Benedict este un medicament, o terapie, un factor de însănătoșire. Răul crunt care a acționat în lume în secolul trecut nu trebuie să se mai repete".

La final, Serra Club a oferit ca omagiu pentru Casa memorială Martin Benedict o icoană în ceramică reprezentând-o pe Maria Fecioara Harurilor de Montenero, protectoarea Toscanei (Mater Etruriae).

Fr. Eusebio Bejan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 noiembrie: Martin Benedict evocat la Livorno


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat