Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: S-a încheiat a patra serie de cursuri de formare pentru preoți

Pentru a marca diferitele aspecte ale căsătoriei și familiei creștine în viziunea exortației apostolice Amoris laetitia, a papei Francisc, în special aspectele biblico-teologice, canonice și pastorale, la Centrul Gaudium et Spes din Traian s-au desfășurat cursuri de formare teologico-pastorale pentru preoții înscriși în seria a IV-a: 10-12 octombrie 2017.

La acest curs au participat 46 de preoți de vârste diferite care, după expunerile părinților conferențiari au împărtășit din experiența lor pastorală tuturor celor prezenți în aulă.

Fiecare dintre cei prezenți s-a străduit să urmărească atenți expunerile făcute de pr. Iulian Faraoanu, pr. Felician Tiba, pr. Mihai Patrașcu, pr. Benone Farcaș, pr. Daniel Iacobuț și pr. Felix Roca. Am ascultat cu mare interes și intervențiile Preasfințitului Petru Gherghel, care a ținut într-un mod deosebit să ne însoțească cel puțin în una din aceste zile de formare.

În urma celor discutate, am putut să constat că preocuparea mântuirii sufletelor, care astăzi ca și ieri rămâne scopul suprem al instituțiilor, al legilor, al dreptului, îl determină pe episcopul Romei să ofere episcopilor acest document de reformă, deoarece ei îndeplinesc împreună cu el misiunea de a tutela unitatea în credință și în disciplină cu privire la căsătorie, fundament și origine a familiei creștine. Alimentează determinarea reformatoare numărul enorm de credincioși care, deși doresc să aibă grijă de propria conștiință, prea adesea sunt dezlipiți de structurile juridice ale Bisericii din cauza distanței fizice sau morale; așadar, caritatea și milostivirea cer ca Biserica însăși ca mamă să se apropie de copiii care se consideră despărțiți.

Pr. Petru-Clementin Stoica


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat