Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Văduvii și văduvele în grija Bisericii locale

Cât despre văduvi și văduve, la numărul 254, Amoria laetitia, făcându-se tovarăș de drum cu cel aflat în suferință, afirmă: "Văduvia este o experiență deosebit de dificilă [...], unii arată că știu să reverse propriile energii cu și mai mare dăruire asupra copiilor și nepoților, găsind în această exprimare de iubire o nouă misiune educativă [...]. Cei care nu pot conta pe prezența celor din familie cărora să se dedice și de la care să primească afect și apropiere trebuie să fie susținuți de comunitatea creștină cu deosebită atenție și disponibilitate..."

Convinși de misiunea pe care o avem ca Biserică locală, sâmbătă, 28 octombrie 2017, începând cu ora 10.00, Oficiul pentru Pastorația Familiei, din cadrul Curiei diecezane de Iași, propune o întâlnire de suflet cu văduvii și văduvele, la Centrul "Gaudium et spes" de la Traian, jud. Neamț.

Tema întâlnirii va fi: "Adorându-l pe Cristos, îl (o) iubim pe cel (cea) ce-a fost!" și vizează o trăire mai intensă a legăturii dintre cel care "a rămas" cu cel care "a fost", prin intermediul întâlnirii cu Isus Cristos, cel care este Viața.

În acest sens, ghid ne va fi pr. Toma Encuț, paroh de Adjudeni, care ne va introduce în arta profundă și frumoasă a adorației printr-o reflecție-meditație și care va coordona apoi un moment concret de adorație. Va urma sfânta Liturghie, prânzul și un moment de divertisment. Prețul participării va fi de 30 lei de persoană.

Se va putea participa doar printr-o înscriere prealabilă, la adresa de e-mail: feliciantiba@yahoo.com sau la telefoanele: 0785/828857; 0744/407260 sau prin înscrierea directă la centrul "Gaudium et spes", la pr. Adrian Faraoanu (tel. 0766/323384) sau prin e-mail, la adresa: gaudiumetspestraian@gmail.com.

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat