Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nunțiul apostolic în România și Republica Moldova va fi cetățean de onoare al Municipiului Iași

Excelența Sa Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, va primi titlul de cetățean de onoare al Municipiului Iași, în cadrul evenimentului "Seara Valorilor", care se va desfășura sâmbătă, 14 octombrie 2017, în Sala "Vasile Pogor" a Primăriei Municipiului Iași, la ora 17.00.

La ședința din 29 septembrie 2017 consilierii locali ai Municipiului Iași au analizat propunerea de acordare a titlului de cetățean de onoare al Municipiului Iași Excelenței Sale Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, alături de alte patru personalități: medicul Cristache Zanoschi, profesor universitar doctor Cătălina Arsenescu Georgescu, academicianul Ioan Caproșu, și actorul Dionisie Vitcu.

La acest eveniment ÎPS Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic și ambasador al Sfântului Scaun în România, va fi însoțit de PS Petru Gherghel.

* * *

Miguel Maury Buendía s-a născut la Madrid (Spania) la 19 noiembrie 1955. A fost sfințit preot la 26 iunie 1980 și a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun, la 13 iulie 1987, fiind destinat succesiv ca secretar la nunțiaturile apostolice din Rwanda, Uganda, Maroc și Nicaragua și consilier la cele din Egipt, Irlanda, Slovenia și Macedonia. De la 1 septembrie 2004 s-a ocupat de țările din sud-estul Europei în Secțiunea pentru Relații cu Statele din Secretariatul de Stat al Vaticanului. Cunoaște limbile italiană, engleză, franceză și slovenă. La 19 mai 2008, papa Benedict al XVI-lea l-a numit arhiepiscop titular de Italica și nunțiu apostolic în Kazahstan, iar la 19 iulie același an în Kârgâzstan și Tadjikistan. A primit consacrarea episcopală la 12 iunie 2008 în bazilica "Santa Maria Maggiore" din Roma. La 5 decembrie 2015, a fost numit de papa Francisc nunțiu apostolic în România.

Pr. Adrian Blăjuță


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat