Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Sfințiri de diaconi în Congregația "Don Orione"

Pentru cinci seminariști din Congregația "Mica Operă a Divinei Providențe" (FDP), originari din Dieceza de Iași, a sosit momentul sfințirii pentru treapta diaconatului. După câțiva ani de studiu, de rugăciune și de reflecție asupra vocației lor, acești tineri au spus DA-ul lor, în slujirea fraților și a Bisericii, fiind de față ÎPS Ioan Robu, pr. Aurelio Fusi, superior provincial, un număr mare de preoți, rude, prieteni din țară și din străinătate și credincioși din oraș. Liturghia de consacrare a fost celebrată în biserica "Sfântul Alois Orione" din Voluntari, sâmbătă, 7 octombrie, 2017, în sărbătoarea Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului.

Sărbătoarea a început dis-de-dimineață, când, la rugăciunea breviarului, în fața superiorului, cei cinci candidați au făcut profesiunea solemnă de credință și jurământul de fidelitate față de Biserică.

A urmat reflecția făcută de pr. Aurelio, în care a subliniat viitorilor diaconi importanța pasului ce va fi făcut spre slujirea aproapelui, a tuturor celor care au nevoie de ajutor, după exemplul fondatorului congregației, sfântul Alois Orione.

A urmat apoi sfânta Liturghie, prezidată de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop și mitropolit al Arhidiecezei de București, care, la cuvântul de învățătură, a dorit să sublinieze cele trei cuvinte fundamentale din rugăciunea zilei: râvnă în muncă, răbdare în slujire, statornicie în rugăciune. Îndemnuri care să rămână în inima candidaților pentru a le trăi apoi în misiunea începută cu această zi.

La sfârșitul sfintei Liturghii, cuvântul de mulțumire a fost adresat de părintele provincial, care a adus cuvinte de prețuire arhiepiscopului Ioan Robu, comunității "Don Orione" din Voluntari, familiilor diaconilor și în mod special tinerilor nou-sfințiți diaconi, amintindu-le că sfințirea ca diaconi înseamnă slujire, înseamnă o viață care cere generozitate și sacrificiu pentru a lucra în via Domnului, iar prin exemplul vieții lor să dea naștere la imitatori în poporul sfânt al lui Dumnezeu.

După momentul sacru al consacrării lor a urmat o agapă frățească în sala polivalentă a institutului, loc în care, cu binecuvântarea arhiepiscopului, toți cei care au participat la sfânta Liturghie au continuat bucuria acestui eveniment.

Acești cinci diaconi li se alătură celorlalți 11 preoți orionini români și doi călugări cu voturi perpetue care formează familia orionină din România, răspândită în cele trei colțuri ale tării, Oradea (din 1991), București (din 1994) și Iași (din 1998).

Cerem mijlocirea sfântului Alois Orione pentru noi vocații la sfânta Preoție și viață călugărească în întreaga Biserică. Diaconii au început Seminarul mic la Iași, au frecventat studiile de filozofie la Iași, iar studiile teologice la Roma. Acum, își vor continua studiile de specializare tot în Cetatea Eternă, până în momentul când își vor primi numirile din partea părintelui provincial.

Numele celor cinci diaconi:

  1. Gabriel Ciubotariu (Parohia "Schimbarea la față" Izvoarele - IS)

  2. Cătălin Gașpal (Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" Tămășeni - NT)

  3. Francisc Lăcătuș (Parohia "Sfântul Anton de Padova" Iași)

  4. Andrei Lorenț (Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Mircești - IS)

  5. Fabian Pitreți (Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Mircești - IS)

Pr. Marius Bereșoaie, FDP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 octombrie: București: Sfințiri de diaconi în Congregația "Don Orione"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat