Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: O mărturie americană despre libertatea de conștiință

Marți, 10 octombrie 2017, Kim Davis și Horațio Gabriel Miheț susțin la Iași, conferința "O mărturie americană despre libertatea de conștiință". Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților, Sala Gaudeamus, la ora 18.00.

Conferința de la Iași face parte din circuitul de conferințe "O mărturie americană despre libertatea de conștiință", organizate de Coaliția pentru Familie, în perioada 6-13 octombrie 2017, în principalele orașe ale țării și în capitală.

Sunt invitate să participe toate persoanele, care împărtășesc valorile căsătoriei, ca uniune dintre un bărbat și o femeie.

Plecând de la cazul concret al doamnei Kim Davis, care a fost încarcerată 6 zile din motive de conștiință și apărare a libertății religioase (libertate prevăzută în însăși Constituția Statelor Unite ale Americii), se deschide o problematică destul de acută referitoare la gradul real de aplicare a drepturilor și libertăților religioase în contextul social actual. Acest aspect a fost, de altfel, punctat și reliefat elocvent de avocatul apărării, domnul Harry Miheț, în cadrul procesului desfășurat la curtea federală de justiție.

Kim Davis, funcționar guvernamental în Rowan County, s-a văzut în postura de a fi obligată să elibereze certificate de căsătorie cuplurilor monosexuale după legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex din anul 2015, deși ceruse în mod repetat autorităților să găsească o soluție de protejare a funcționarilor publici, care, din motive de conștiință, nu pot încheia astfel de documente. Cererile sale au rămas fără răspuns, însă ea a plătit cu închisoarea pentru exercitarea dreptului ei constituțional la libertate religioasă.

Horațio Gabriel Miheț a crescut în România comunistă, iar la vârsta de 12 ani a emigrat cu întreaga familie în Statele Unite, unde a obținut licențe în științe politice și criminologie la Universitatea din Florida. În 2002, a absolvit magna cum laude la Duke University School of Law. În prezent, este vicepreședinte pentru Afaceri Juridice și director al Consiliului Litigii din Liberty Counsel, organizație internațională nonprofit de litigii, educație și politici, dedicată promovării libertății religioase, sanctității vieții și familiei. Cu filiale în Florida, Virginia, Washington D.C. și Israel, Liberty Counsel are sute de avocați în întreaga lume.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei. Coaliția pentru Familie își propune să atragă cât mai multe organizații și persoane vizionare, care, unite într-o mișcare civică de masă, să influențeze pozitiv societatea și procesul decizional care vizează, în Rom?nia, familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Platforma civică "ÎMPREUNĂ" este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din sute de organizații și persoane fizice, intelectuali din tot spațiul românesc, reuniți pentru prima dată în istoria recentă a țării într-un număr atât de copleșitor. România are o societate civilă care susține valorile identitare ale poporului său. În contextul frământărilor din ultimii ani generate de încercări din ce în ce mai agresive de a schimba sensuri și înțelesuri până acum firești, o parte foarte largă a societății civile, moral conservatoare în esența sa, a găsit de cuviință să vină împreună pentru apărarea dreptului la opinie, libera exprimare a acesteia, libertatea de gândire, libertatea credinței religioase și la apărarea demnității persoanelor care susțin valorile fundamentale ale civilizației românești, precum cele legate de familie și căsătorie ori celelalte valori ale civilizației europene creștine.

Coaliția pentru Familie la libertatea credinței religioase, la apărarea demnității persoanelor care susțin valorile fundamentale ale civilizației românești cum ar fi cele legate de familie și căsătorie ori celelalte valori ale civilizației europene creștine.

Coaliția pentru Familie


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat